Venstresidens toleranse

Venstresiden snakker om toleranse, at vi alle skal være inkluderende og rause med hverandre, men hva skjer når man begynner å snakke om innvandring? Hva skjer hvis høyresiden kritiserer LHBT+-bevegelsen i Norge og internasjonalt?

Svaret er ganske enkelt: Da er vi rasister, kaldblodige, homofobe og ikke bare det, men i noen tilfeller blir mange dratt under en kam der vi blir beskyldt for å ha samme meninger og ideologi som terroristen som plasserte en bombe under regjeringskvartalet og meide ned ungdommer på Utøya 22. juli 2011.

Det er prisverdig at venstresiden ønsker alle inkludert, men samtidig så ekskluderer de alle som mener noe annet enn dem. Alle skal få leve sammen i harmoni i Norge. Skeive mennesker skal ha like rettigheter som «normale». Det skal være åpne grenser, fordi vi er splittende hvis vi lukker grensene. Vi skal ikke snakke negativt om Islam fordi da rakker vi ned på muslimer og vi skal ikke kritisere LHBT+-bevegelsen fordi da trakasserer vi alle LHBT+-personer der ute.

Men for en fløy på venstresiden er ikke kritikk lenger kritikk. Det er hatprat. Å snakke nedlatende om andre, som dermed burde bli straffet under paragraf §185, og det er en farlig vei å gå fordi det fører til sensur og at folk velger å selvsensurere i frykt for sosiale konsekvenser.

Jeg er selv skeiv. En av mine kampsaker er LHBT+ blant ungdom og hvordan vi kan gjøre en best mulig inkludering og hvordan de trygt kan komme ut av skapet med oppfatningen om at samfunnet er aksepterende. Jeg mener det er galt å slenge «Jævla homo» etter noen enten om de mener det eller om det er på kødd da dette kan føre til usikkerhet for de rundt som kanskje er i skapet. Men når LHBT+-bevegelsen skal begynne å presse på dette om at vi skal ha Pride i barnehagen, at vi skal lære små barn om seksuelle orienteringer når de er i 4 til 5-årsalderen «for at de skal bli mer tolerante og åpne» der de egentlig skal lære seg å telle og lære seg å sosialisere med andre mennesker, blir helt feil. Barn må få være barn.

Det vil ta meg tre setninger med argumenter mot Pride i barnehagen og jeg risikerer allerede å bli stemplet.

Jeg skrev ett innlegg noen måneder tilbake om en statistikk som var publisert i Aftenposten i 2017 om blant annet holdninger til homofili blant innvandrerungdom i Norge. Der kom blant annet gruppen somaliere verst ut med 44% som var i mot homofili. I kommentarfeltet kan man lese at jeg blir stemplet som rasist fordi jeg peker på en gruppe fra et land der majoriteten er mørke i huden. I følge dem ser jeg hudfarge og ikke holdninger, men for meg er det motsatt. Hvordan skal vi klare å diskutere noe som helst på disse premissene?

Venstresiden skal også selvsagt være inkluderende, være solidariske og støtte opp for blant annet Palestina. Et eksempel her er skeive i Sosialistisk Ungdom (SU), Rød Ungdom (RU) og Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) som står med skilt der de oppfordrer til boikott av Israel og står med Palestina. Hva om noen foreslår at vi flytter den eneste Pride-paraden i Midtøsten som årlig er arrangert i Tel Aviv i Israel til Gaza eller kanskje til noen av de andre arabiske landene? Kanskje Saudi-Arabia? Iran? Mange muligheter! (NB! Ikke anbefalt da disse landene har strenge straffer for homofili)

Sist men ikke minst: Oslo Pride 2018. En minneverdig opplevelse med likesinnede. Jeg møtte opp sammen med flere FpU- & FrPere under partiets paroler vedrørende homofili og familielovverk. Heldige oss fikk Kvinnegruppa Ottar og Feministisk Initiativ bak oss, og litt foran gikk SU. Og som de sang! Bak oss hørte vi politiske slagord som «Ut av regjeringen! Rasister og voldtektsmenn!» og foran oss spilte SU en låt laget av Sophie Elise og hennes team der låten inkluderte en snutt fra Sylvi Listhaugs tale under landsmøtet til Fremskrittspartiet i 2009. Så takk til dere i SU, Kvinnegruppa Ottar og Feministisk Initiativ, som gjorde opplevelsen så trivelig at jeg ble kritisk til en parade som egentlig er til for nettopp mennesker som meg.

For deler av venstresiden og homofiles organisasjoner har kidnappet en god sak alle vi seksuelle minoriteter kunne stått samlet om, og forvandlet den til et partipolitisk sirkus. De tar dermed paradens deltagere til inntekt for sine egne politiske holdninger. Er du homofil+ og har andre meninger enn de vil at du skal ha, kan du se langt etter de samme folkas toleranse og inkludering.

Kjære venstresiden, takk for at dere er så tolerante! Takk for at dere er for ett ekte inkluderende mangfold! Uten dere, hadde jeg ikke vært i politikken og kritisert dere i dag for akkurat deres toleranse og deres ønske om et inkluderende mangfold!

Stellan Hjerpset-Østlie er 16 år og er aktiv i FpU