Strøtanke

Mange toneangivende samfunnsdebattører og selvutnevnte antirasister hevder støtt og stadig at «høyresidens» kritiske ytringer om innvandring, islam eller transbevegelsen osv skaper, oppmuntrer eller hisser opp høyreekstremister og kan dytte – og faktisk dytter – ustabile ekstremister over grensen. Kritikerne er således å betrakte som medskyldige hvis eller når den ustabile tyr til vold og drap.

Da en fyr spredte et irrasjonelt dikt som hevdet nettopp dette på SoMe ifb med terroraksjonen forrige helg, fikk han da også utrolig nok tusenvis av «likes» og spredninger fra dette segmentet. Men hvis disse faktisk tror på det de selv sier og at meningsmotstanderes ytringer hisser opp individer i den grad at de havner over grensen og tyr til vold – hvilket gjør enhver kritiker medskyldig i voldshandlingene – så lurer jeg litt på en sak:

Hvis de mener at ustabile, sinte eller hatefulle individer så enkelt lar seg hisse opp til voldshandlinger, hva tror de at er mest egnet til slik hissing:

1) At en kritiker ytrer seg kritisk, skriftlig eller muntlig, om en sak vedkommende er enig i fra før og/eller at sistnevnte tilkjennegir sitt eventuelle sinne for ditt eller datt på SoMe,

eller

2) At noen av deres meningsfeller blir forbanna for vedkommendes ytringer, henger ham/henne ut på SoMe til full jubel fra andre «antirasister» samtidig som den/de kontakter arbeidsgiveren i håp om å få vedkommende sparket og således fratatt livsgrunnlaget (eller, som i Græsvik-skandalen, truer vedkommende med dette)?

NB: Dette er dessverre ikke tenkte eksempler, for det skjer stadig oftere. Ikke at noen tyr til vold, heldigvis, men den «antirasistiske venstresidens» metoder er velkjente og rekken av konkrete tilfeller blir stadig lengre.

Så hvis denne delen av venstresiden virkelig tror, slik de ustanselig hevder, at den/de de reagerer slik overfor er sinte, hatefulle og derfor veldig farlige høyreekstremister, hvorfor tyr de da – i full offentlighet og helt uten forbehold – til metoder som alle skjønner at garantert vil gjøre disse enda sintere, enda mer hatefulle og dermed, i følge den antirasistiske venstresiden selv, enda farligere og enda mer tilbøyelige til å begå vold?

Grei ut og drøft, folkens!

Støtt gjerne Gjenstridig.no ved å like og dele denne artikkelen eller gi en skjerv til driften på Vipps 918 18 142.