Statsstøttede historierevisjonister

Historierevisjonistisk senter rir igjen.

Denne gangen vil man fjerne bildet av daværende forsvarsminister (1931-1933j Vidkun Quisling fra statsrådbilde-veggen i Forsvarsdepartementet. At han henger der er «til å bli målløs av», mener sjefsrevisjonist Rune Berglund Steen – som Aftenpostens journalist Øyvind Nordli underlig nok velger å beskrive nøytralt som «kritiker» i stedet for det korrekte «statsstøttet levebrødsaktivist»; så mye for kvaliteten og objektiviteten i redaktørstyrte medier – rystet, mens nestsjefsrevisjonist Ervin Kohn som vanlig er helt enig med sjefen sin.

Det er jeg også, for hvorfor skal vi nå måtte tvinges til å forholde oss rasjonelt til ubehagelige historiske fakta hvis vi ikke vil?

Det er forresten interessant å se at historierevisjonisme nå sømløst overtas av den antirasistiske venstresiden, ettersom det hovedsakelig har vært et populært fenomen blant totalitære, folkemorderiske regimer og ideologier som nazister, kommunister og religiøse, og i moderne tid: tvilsomme eksistenser på ytre høyre fløy. Ikke sjelden har det manifestert seg i Holocaust-benektelse; en historierevisjonisme som er ansett som så farlig at den i dag er forbudt i flere europeiske land. Det er ikke lenge siden historierevisjonister ble avskydd av samfunnet og nektet deltagelse på stuerene arrangementer, og slett ikke gitt ukritisk omtale i redaktørstyrte medier. I de senere år har verden f.eks. vært sjokkert vitne til at morderiske, historierevisjonistiske islamister som Taliban ødela uerstattelige, 1500 år gamle Buddah-statuer i Afghanistan fordi de ble erklært som avguder og således i strid med islamsk sharia-lov. Historievandalismen ble kraftig fordømt av hele det internasjonale samfunnet.

Men nå gir altså europeiske antirasister historierevisjonistene ikke bare rett; de leder selv an i kampen for å viske ubehagelige kjensgjerninger ut av vår felles historie.

For det er jo ikke er ikke til å komme fra at noen av våre aller mest ubehagelige historiske faktum er antisemittismen og jødeforfølgelsene i Norge samt selve Holocaust. Så hvorfor ikke fjerne det fra vår historiske, kollektive bevissthet, slik at ubehaget det skaper forsvinner? Riktignok lever Historierevisjonistisk senter høyt på alt sammen – og får fem millioner i årlig statsstøtte for å minne oss om at det kommer til å skje igjen hvis vi ikke snart blir mindre rasistiske – men så smålige hensyn kan vi tross alt ikke ta. Skal vi først begynne å fjerne ubehagelige personer og hendelser fra vår histore, så får vi jo fjerne dem alle. Det blir mye jobb, for det er mange slike i alle sivilisasjoner, samfunn og kulturer.

Vel, fritt for ikke å være den som pålegger landets imamer å revidere koranen og fjerne alle fortellinger om sjarmtrollet Muhammed, hvis atferd var på linje med våre egne vikingkonger som nærmest vasset i voldtekter og annen manns blod fra vugge til grav! Men det er vel ingen fare, revisjonismekameratene Rune og Ervin påtar seg sikkert også den oppgaven med iver og glede.