Snart ledig stilling som kommunikasjonsrådgiver i SV?

SV har av alle ting innstilt den hijab-promoterende Marian A. Hussein på sikker plass på Stortinget, og Kjetil Rolness synes ikke det er noen god idé. Følgelig lister han opp noen rasjonelle, saklige grunner for det:

  1. Hun sto i fronten for den skammelige svertekampanjen mot Stovnerrevyen, som hun stemplet som rasistisk – uten å ha sett den.
  2. Hun sto i spissen for harde – og rasistiske – utfall mot P3/Radioresepsjonens komiker Tore Sagen og,
  3. Rasist-erklærte hele NRK i samme slengen, og tok på rasistisk vis til orde for at «de hvite guttene» i NRKs humoravdeling må gjennomgå et rehabiliteringsprogram (se tweet nederst i skjermbildet).

Man skulle jo tro at dette var grunnlag nok til å aller nådigst få lov til å kritisere eller være skeptisk til en stortingsrepresentant i kongeriket Norge & Svalbard, men det er det selvfølgelig ikke. Inn fra venstre kommer nemlig kommunikasjonsrådgiver i SV Martin Grüner Larsen som ikke føler for å kommunisere noe annet svar enn særdeles dårlig skjulte antydninger om hva Rolness’ konkrete kritikk egentlig bunner i. Det er liksom noe udefinerbart med den helt konkrete kritikken kommunikasjonsrådgiveren liksom ikke helt kan sette fingeren på, liksom…noe, noe, ja, altså noe ikke helt stuereint, som liksom ikke kommer til uttrykk, liksom. Noe flyktig, noe esoterisk som det liksom bare er ekstra sensitive og halvveis synske som f.eks. kommunikasjonsrådgivere i SV og Mysil Bergsprekken som kan oppfatte, liksom.

Martin Grüner Larsen hinter og hinter så godt han kan, for han vil nemlig så fryktelig, fryktelig gjerne at det skal vise seg at Rolness er en rasist, for i likhet med antirasister flest foretrekker han at all saklig kritikk av politikere eller opinionsdannere som Hussein utelukkende er rasistisk motivert. Du skjønner; SVs kommunikasjonsrådgiver er så antirasistisk i kropp og sjel at han aldri får nok av rasisme, og derfor ser han helst at så mange som mulig i Norge er bunnsolide rasister. Skal vi følge Larsens metode kan visst rasisme bare bekjempes ved å utnevne rasister over en lav sko, og da hører det vel ingen steder hjemme at folk fritt kan kritisere en politiker med innvandrerbakgrunn og hijab på saklig grunnlag?

Nei, innerst inne ser nok rasistene hverken politikeren, stillingen eller saken; akkurat som Martin Grüner Larsen ser de jo bare én eneste ting ved Hussein: hudfargen og hijaben. Og derfor er kommunikasjonsrådgiver Larsen i sin fulle rett til avskrive og rasisterklære enhver som kritiserer eller er skeptiske til Husseins politiske virke, for hva annet er det vel å kritisere en tobeint hudfarge med hijab for enn nettopp hudfargen og hijaben?

Ja ja, norsk rasistproduserende antirasisme blir et stadig større mysterium for de fleste. Det gjør også kommunikasjonsfaget, som tydeligvis produserer kommunikasjonsrådgivere som ikke kan kommunisere med folk. Ikke i denne verden, i alle fall.