Sjefredaktøren i Bild kliner til mot Kina

Koronaviruset som har spredd seg rundt hele verden hadde som kjent sitt opphav i Kina, og det er en ganske vidtrekkende mistanke om at Kinas myndigheter ikke forholder seg sannferdig til årsak og hvordan de har taklet viruset. Kina er ikke kjent for å tåle kritikk veldig godt, så mens mange stiller spørsmål rundt hvorvidt Kina bør betale for skaden de har forvoldt, så slår Kina hardt tilbake på alle kritiske spørsmål. Gjenstridig har tidligere fortalt hvordan kinesiske myndigheter havnet i harnisk over en dansk satiretegning, allerede tidlig i fasen og humøret har tilsynelatende ikke steget mye siden den gang.

Nå har sjefredaktør Julian Reichelt i den anerkjente tyske avisen Bild fått nok, og serverer en gedigen ørefik til den kinesiske presidenten, Xi Jinping: Du setter verden i fare!

Som man roper i skogen får man svar

Reichelt viser til et åpent brev fra den kinesiske ambassaden rettet til sjefredaktøren i Bild, etter at avisen publiserte en artikkel der de spør om ikke Kina bør betale for den massive økonomiske ødeleggelsen viruset har forårsaket i hele verden.
La meg svare, sier Reichelt, og lister opp fem punkter. Han legger ikke fingrene i mellom.

– You rule by surveillance. You wouldn’t be president without surveillance. You monitor everything, every citizen, but you refuse to monitor the diseased wet markets in your country.

You shut down every newspaper and website that is critical of your rule, but not the stalls where bat soup is sold. You are not only monitoring your people, you are endangering them – and with them, the rest of the world.

Han fortsetter videre med å understreke at overvåking er fornektelse av frihet og en nasjon som ikke er fri heller ikke er kreativ. En nasjon som ikke er innovativ finner heller ikke opp nye ting.

– This is why you have made your country the world champion in intellectual property theft.

China enriches itself with the inventions of others, instead of inventing on its own. The reason China does not innovate and invent is that you don’t let the young people in your country think freely. China’s greatest export hit (that nobody wanted to have, but which has nevertheless gone around the world) is Corona.

Kina – en trojansk hest

Reichelt holder president Xi Jinping personlig ansvarlig for hemmeligholdelsen av hva viruset var og hvordan det oppsto, og påpeker at Kinas eksperter ikke svarte vestlige forskere da de henvendte seg for å få vite hva som foregikk i Wuhan.  Videre spør han hvorfor Kinas laboratorier ikke har like høy sikkerhet som Kinas fengsler for politiske fanger.

Folk hvisker om deg i landet ditt, sier Reichelt, din makt forvitrer. Før koronaviruset var Kina kjent som overvåkingsstaten, nå er de kjent som overvåkingsstaten som infiserte resten av verden med en dødelig sykdom, tordner Reichelt og ironiserer over at Kinas ambassade viser til manglende vennskapelig holdning fra sjefredaktøren.

– I suppose you consider it a great «friendship» when you now generously send masks around the world. This isn’t friendship, I would call it imperialism hidden behind a smile – a Trojan Horse.

Avslutningsvis sender Reichelt en knyttneve i ansiktet til den kinesiske presidenten: – Dette vil bli din politiske død, før eller senere.

Så venter vi i spenning på hva den vanligvis så hårsåre presidenten i Kina vil svare på en så direkte og så langt fra diplomatisk henvendelse. Antakelig er ikke det siste ordet sagt.

 

 

Gjenstridig.no er en nettside kun drevet av egne ressurser. Hjelp oss å holde siden i live ved å like og dele artikkelen eller gi en skjerv til driften på nytt Vipps-nummer 918 18 142 eller Paypal.