Senterpartiet bør skamme seg!

MDGs sorger vil visst ingen ende ta. Her får partiets trumfkort, byråd Lan Marie Berg, helt ufortjent pepper og reisepass for ikke å ha informert byrådet om det som omtales som den største budsjettsprekken i kommune-Norges historie? Og det er veldig, veldig lumpent og urettferdig, for hun har tross alt fått pepper og nesten-reisepass – totalt urettferdig, selvfølgelig – for tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven og brudd på informasjonsplikten fra før. Også i den forbindelsen varslet opposisjonen mistillitsforslag, men det var jo bare helt på jordet. Berg og partiet hennes følte nemlig at hun overhodet ikke hadde gjort noe galt, så kritikk ville man faktisk ha seg frabedt. Hvem tror opposisjonen at de er, liksom?

Ikke godt å si, men intolerante er de i hvert fall. Tenk; bare fordi man gjør den samme ikke-feilen gang på gang, så tillater de seg å stille mistillitsforslag en gang til? Ja, kan Senterpartiet, Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Rødt bli mer ytre høyrete, mugne, rasistiske, patriarkalske, fordomsfulle, ydmykende, mistenkeliggjørende og sexistiske nå?

For det er nemlig det de er, alle som én! Det mener i alle fall Berg og resten av MDG. Derfor har almuen de siste dagene blitt vitne til en rekke politisk ansvarlige, saksorienterte og ikke minst statsmannsaktige uttalelser fra Bergs partifeller. Berg selv har derimot vært travelt opptatt med kontrafaktisk historieskriving om mistillitsforslaget i et forsøk på å snu saken fullstendig på hodet, det er jo ikke som om hun er erklært uønsket av et flertall av Oslos partier og dermed byens velgere, nåh nei, du – det er tvert i mot hun selv som ikke har ønsket å sitte i det teite byrådet lenger. Det er forresten en riktig trivelig og herlig selvrettferdig liten fortelling, og utfra parti- og ektefelle Eivind Trædals ditto kontrafaktiske påstander på Twitter er det ikke usannsynlig at de to MDG-politikerne faktisk tror på det de sier og skriver. Og godt er det, for så er det i hvert fall noen som gjør det.

Men tilbake til MDGs råproffe partiapparat og ditto kommunikasjonsansvarlige, som har hatt følgende politiske, saklige innvendiger mot mistillitsforslaget:

1) Rødt mingler med ytre høyre – som altså er MDGs oppfatning av samtlige partier i byrådet unntatt dem selv, Ap og SV – og diskriminerer Berg på bakgrunn av kjønn og etnisk opprinnelse, og således ignorerer den «strukturelle diskrimineringen» kvinner og minoriteter blir systematisk utsatt for i Norge. I tillegg praktiserer Rødt en guffen dobbeltstandard, igjen ift. kjønn og etnisk opprinnelse. Dessuten fyrer de opp under alt og alles hets mot Berg som angivelig er blitt hengt ut som kriminell for sin byrådslige inkompetanse. Rødt er nemlig del av et mønster, og dette mønsteret består av en regelrett personforfølgelse av Berg.

2) Rødt og alle de andre gufne mistillitspartiene har i virkeligheten en skjult agenda, for saken handler ikke om hvordan Berg har skjøttet sitt verv i det hele tatt. Med MDGs egne ord: «Mistillitsforslaget og kjøret mot Lan Marie Berg handler lite om parlamentarisk kontroll av makten, og mye om å ydmyke en politisk rival.»

3) Rødt og resten av ytre høyre-slenget er i virkeligheten bare ute etter å ta Berg personlig, og det med svært tvilsomme motiver: Igjen MDGs egne ord: «Men siden hun ikke kan tas på gjennomføring, blir opposisjonen i Oslo bystyre stadig mer kreative. Mugne, patriarkalske fordommer og kjønnsstereotypier som mistenkeliggjør resultatrike kvinner gjør det mulig.»

Men nå går Oslos ytre høyrete, mugne, rasistiske, patriarkalske, fordomsfulle, ydmykende, mistenkeliggjørende og sexistiske politiske partier over alle grenser her, altså. For bare se hva Senterpartiet tillater seg å si om og til MDG!

Representant i byrådet i Oslo Bjørg Sandkjær sier nemlig til Aftenposten at sakene rundt Berg har vist at MDG setter ideologi foran enkeltmenneskers skjebne. – Men det viktigste har vært vannverkssaken, og hvordan både byråden og hele MDG Oslo har opptrådt i saken, sier Sandkjær, og legger til at MDGs håndtering har vist en «total mangel på respekt for flertallet i bystyret»: – Dette handler ikke om enkeltbyråder, men om hvordan et helt parti forholder seg til det å ha byrådsmakt og hvordan de følger opp den rollen, fortsetter hun.

Fyttigrisen for noen voldsomme anklager og ufine påstander! Ikke rart at man i MDGs hovedkvarter hever øyenbrynene i ren, skjær forbauselse over det særdeles grove angrepet:

– Dette er voldsomme anklager, skriver gruppeleder i Oslo MDG Sirin Stav i en kommentar til Aftenposten og legger kjekt til: – Jeg må si at jeg er overrasket over at de kommer med så harde angrep. Det er ufint og useriøst å påstå at MDG ikke styrer byen på en trygg og ansvarlig måte, slik vi har vist gjennom seks år i byråd og senest gjennom pandemien.

Det er ikke vanskelig å sympatisere med MDG i denne saken, for det hører jo ingen steder hjemme å helle en bøtte ufinheter over hodet deres sånn helt uten grunn?

Nei, så her er det nok på sin plass å minne om at når en representant for et politisk parti – selv om møkkapartiet hennes er aldri så ytre høyrete, muggent, rasistisk, patriarkalsk, fordomsfullt, ydmykende, mistenkeliggjørende og sexistisk – ikke kan henvende seg til en representant for et ufeilbarlig, saksorientert og argumentasjonssterkt superparti på en fin, seriøs, saklig og respektfull måte; ja, da er det ikke noe rart at det blir krig her i verden.

Nå får jammen Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt, Venstre og Kristelig Folkeparti se å ta seg sammen litt. Det er tross alt ingen grunn til å være uhøflige bare fordi man er en muggen gjeng med kvinnefiendtlige, fordomsfulle og personforfølgende drittsekker, er det vel?