Salafistravner?

NRK melder lykkelig at kriminaliteten blant unge innvandrere og norskfødte med to innvandrerforeldre går ned i Kristiansand, og gir organisasjonen Muslimsk Union Agder æren. Statskanalen er selv så fornøyd at man ikke orker å ruinere den gode stemningen. Ved å stille spørsmål, for eksempel.

Og det er nok like greit, for hvor positivt er det at akkurat Muslimsk Union Agder trekker til seg ungdom? Det spørs nok på øynene som ser. Dette er nemlig et religiøst miljø som tidligere har utmerket seg med å invitere samme, særdeles tvilsomme predikanter som salafistorganisasjonen Islam Net. Som for eksempel hatpredikanten Khalid Yasin. Når det blir bråk eller noen stiller kritiske spørsmål – ja, ikke NRK, da! – ligner unnskyldningen deres andre islamistorganisasjoners til forveksling. Og når det går som en islamist og kvekker som en islamist, så er det sannsynligvis en islamist.

Om du ikke husker helt hvem Islam Net er, så er det den sjarmerende salafistorganisasjonen som er for dødsstraff i form av steining for utroskap og at miniskjørt er en «indirekte invitasjon til seksuell trakassering og voldtekt». De er ytterst begeistret for hatpredikanter som Yasin og blir stadig grepet i å invitere dem til landet.

Vår venn Khalid Yasin sprer konspirasjonsteorier som blant annet at AIDS ble laget av USAs militære og spredt av Verdens helseorganisasjon (WHO) i Afrika for å begrense befolkningsveksten. Han hevder også at det var USA og andre vestlige regjeringer som sto bak angrepet på World Trade Center i 2001. Og enda bedre: Han mener at muslimer ikke må være venner med ikke-muslimer. Han ble ikke desto mindre invitert som foredragsholder av Muslimsk Union i Agder i 2011. Via Islam Net, faktisk, så der finnes åpenbart forbindelser.

– Khalid Yasin er en kjent taler fra USA. Han skal være en ganske fornuftig mann, som kjenner dagens problemer om hvordan det er å være muslim. Jeg tror han kan hjelpe våre ungdommer, og inspirere dem til å jobbe og være aktiv på en fin måte. Han skal være en ganske liberal og fin person, sa daværende imam og nestforstander i Muslimsk Union i Agder Akmal Ali til Fædrelandsvennen, som ikke lot seg avspise så lett.

Avisen konfronterte i stedet Ali med Yasins konspirasjonsteorier og svaret kom raskt: – Dette er rare påstander jeg ikke er enig i. Det viser at man ikke skal ta alt for god fisk, og være kritisk. For jeg er ikke kjent med denne siden av ham, sa Ali og la til at Yasin kunne presentere «islams budskap på en engasjerende måte».

– Det Khalid Yasin måtte mene om AIDS og 11. september, må han selv stå for. Vi ønsker å presentere islam, ikke Khalid Yasins egne meninger, skrev Shazad Malik og Alen Maglic fra Muslimsk Union i Agder i en e-post til Fædrelandsvennen.

Gi muslimske unge en hatpredikant som spyr ut intoleranse, avsky mot ikke-muslimer og konspirasjonsteorier om Det Onde Vesten de samme unge er bosatt i før kriminaliteten tar dem….?