Om naziblomster og rasistpenger og dobbeltmoral og sånn

Når du er antirasist, bør du ikke leve av rasistpenger eller penger du får av rasister, bør du vel? Ways of Seeing-folket Pia Maria Roll, Sara Baban og Hanan Benamar – hvis trosbekjennelse er «For å oppnå makt i Norge i dag må du enten være rasist eller akseptere rasistisk retorikk» – har fått 2,7 millioner kroner av den rasistmakta Dagbladets Marie Simonsen beskriver som farlig, truende og kneblete. Så når kommer fordømmelsene fra trekløverets omgivelser og støtter for at de har mottatt disse rasistpengene og påfølgende krav om å levere dem tilbake?

For det er vel aldri slik at vi holder oss med en dobbeltmoral her i moralismens høyborg?

Vi husker jo alle godt oppstyret da Sylvi Listhaug ble belemret med rasistblomster. Da hun tilbød ansatte å ta med seg noe av blomsterhavet hjem, kom det såkalte «reaksjoner», og leder for Norsk Tjenestemannslag avd. Sentralforvaltningen, Bjørn Halvorsen, krevde at Listhaug skulle beklage til de ansatte for forsøket på å prakke på dem naziblomster. Ja, ikke bare naziblomster, da. Noen av blomstene hadde riktignok ikke avsender, men de kunne jo vært sendt av nazister eller høyreekstreme, ikke sant?

– De ansatte synes det er veldig korttenkt og lite veloverveid med et slikt tilbud. Enkelte kaller det naziblomster. Det er ikke bare blomster fra organiserte høyreekstreme, men det står ikke noe hvem de kommer fra, så vi vet aldri, sier han.
….
Halvorsen i NTL sentralforvaltningen mener Listhaug bør beklage.

– Sylvi Listhaug har innrømmet at det er organisert fra flere høyreekstreme hun tar avstand fra. Det burde komme en beklagelse til de ansatte. Sylvi Listhaug er øverste ansvarlig i Justisdepartementet, selv om det kan være andre som har lagt ut tilbudet. Dette vitner uansett om dårlig dømmekraft fra øverste ansvarlig, sier han.

En Camilla Ahamath samlet inn 4 millioner kroner til Leger uten Grenser som motaksjon mot Listhaug som var «stolt av alle blomstene hun hadde fått fra de fiendtlige rasistene», penger formodentlig gitt av alle dem som syntes det var så skrekkelig med alle disse nazirasiblomstene. Selv ser jeg ikke fra bildene hvem som er rasistblomster, men så er jeg også så dårlig på blomsterfronten at jeg bare kjenner navnet på roser, hortensia, asalea, tulipaner, krokus og inkaliljer. Og de siste heter ikke en gang inkaliljer, de bare kalles det.

Nok om det: i følge Rødt-leder Bjørnar Moxnes helte Listhaug intet mindre enn «bensin på hatets bål» da hun omringet av rasistnazistblomstene takket for støtten som var blitt henne til del. Visste man ikke bedre, kunne man tro at Listhaug personlig hadde lagt inn en bestilling hos nærmeste rasistblomsterforhandler.

Så hvordan er kursen på rasistpenger i disse kretsene, mon tro? Er det mer akseptabelt enn rasistblomster? Antagelig, for i motsetning til rasistblomster har jo rasistpenger den fordelen at de ikke lukter.

Det er sikkert både farlig, truende og kneblete å påpeke det, men det later til at Roll, Baban, Benamar og deres støtter faktisk er vaskeekte eventyrfortellere. De tror jo heller ikke på det de selv sier.