Og det er du som betaler

– Jeg er sterkt i mot karikaturer av profeten vår, sier forstander i den ekstremistiske Tawfiik-moskèen Hakim Ismail til Aftenposten. Det er ikke det eneste han er sterkt i mot, for å si det sånn.

Vanligvis kan han ikke fordra vantro heller, men akkurat idag liker han dem: moskèen har nemlig fått igjen statsstøtten sin på årlige 9,6 millioner kroner – fordelt på 4,8 millioner fra staten og 4,8 millioner fra kommunen. På denne tiden ifjor fant staten grunn til å fryse de økonomiske midlene til Norges største – dessverre – somaliske moskè på grunn av en internkonflikt om hvem som skal styre moskèen.

Merkelig nok har staten aldri funnet grunn til å stanse støtten på grunn av de ekstreme holdningene som dyrkes i og spres fra den voldsforherligende Tawfiiq Islamic Center som spyr ut hat mot kvinner, homser og annerledestroende.

Tawfiiq-moskèen sprer blant annet konspirasjonsteorier som at AIDS er forsårsaket av homofile, og unnslår seg naturligvis ikke for å foreslå en probat løsning på problemet: drep dem.

Moskeens endelige løsning på homseproblemet ble raskt slettet fra profilen deres da de i 2013 sto frem i Aftenposten som skrekkelig bekymret for at ukjente, men definitivt utenforliggende krefter radikaliserte ungdommene deres – radikaliseringen kunne jo umulig skyldes dem selv, må vite – men som vanlig er i disse dager: den lå der lenge nok til at flere oppvakte FB-deltagere fikk tatt skjermbilde av den.

I tillegg har moskèen invitert hatpredikanten Abu Usamah at-Thahabi, en av den radikale salafistorganisasjonen Islam Nets favoritter. Han preker hat mot kvinner og annerledestenkende/ikke-troende, og fremmer steining som passende straff for f.eks. utroskap. Han er altså for å torturere folk til døde, og denne mannen inviterer faktisk Tawfiiq-moskèen på besøk: – Vi elsker islams folk og vi hater det ikke-troende folket. Vi hater vantro, er blant budskapene han leverer til menighetene han besøker. Aftenposten er snille og toner det hele ned litt, men det er et faktum at moskèens egen imam, Ali Mohammed Salah, mener at kvinner ikke har rett til å nekte ektemannen sex, og at kvinner heller ikke kan dra på en dagstur uten følge av en mann. Ellers fremmer man kjønnssegregering, påbud om tildekning av kvinner og «akademiet» deres er altså helt enig med hatpredikant at-Thahabi i at steining er en ypperlig straffemetode for ting som hører hjemme i privatlivets fred og å slakte homser.

Men – som vi får forklart av Ismail – Tawfiiks imam finnes ikke konservativ:

Imamen er ikke konservativ. I og med at imamen ikke opptrer i mediene, kan noen lese det som at han er ekstrem og sånt, men han er ikke det.

Neivel, da får vi gå ut fra at kvinneundertrykking og -fiendtlighet regnes som helt normalt i moskèen, og det er altså du som betaler for at de skal få spre det glade budskap.

Og så er det dette kjedelige spørsmålet om hatpredikanter, da. Dette skjer hver gang moskèer og islamske foreninger blir tatt med hendene i kakeboksen: «Hæ? Er´n hatpredikant? Nei, det ante vi da virkelig ikke!» Pussig nok ante alle vi andre det – i hvert fall vi som i motsetning til politikere og presse følger litt med på hva islamister, nå endelig ansett av hele EU som den trusselen de faktisk er, sier og gjør – men de som faktisk inviterer dem; nei, de visste ingen ting, de.

Rekk opp hånden alle som tror på den forklaringen.

Vår venn forstanderen er litt klarere i talen, for det fremgår tydelig av uttalelsen hans i Aftenposten at han ikke synes at-Thahabi er ekstrem i det hele tatt:

– Dere har hatt besøk av radikale predikanter, f.eks. at-Thahabi i 2013?

– Ja, men man vet aldri alt om hva folk driver med. Plutselig kan en predikant bli stemplet som radikal.

Akk, ja – stemplet, ja… Er ikke radikal, men stemples som det. Det er jo ikke helt det samme, men når man er kjent med moskèens øvrige holdninger, så er jo de helt i takt med hatpredikanten og da er det heller ikke så rart at de inviterer mannen.

At Tawfiiks menneskefiendtlige og tildels morderiske ekstremisme går under – og har gått – radaren er ekstra grelt sett på bakgrunn av mediekjøret mot foreningen Født Fri og Shabana Rehman. De fikk fem millioner kroner i statsstøtte, som ble øyeblikkelig frosset av Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDi) tidligere i år. I ukesvis har det vært skrevet side opp og side ned om Født Fris virksomhet og vi vet i detalj hva de har brukt statsstøtten på. Saken har også vært omtalt mange ganger i TV- og radioinnslag hos NRK. Om de gjennomført uspiselige holdningene som finnes i norske moskè-miljøer og islamske foreninger hører vi knapt nok et pip noen gang, selv om Aftenposten har tatt for seg Tawfiik etter at de i 2013 begikk den bommerten å fremstille moskèen som antiekstremister (av alle ting!). Er ikke det veldig rart i et land hvor den kaklende klasse og samtlige medier er fryktelig opptatt av bekjempelse av hatefulle ytringer og ditto tankegods?

Forstander Ismail Hakim mener i all ydmykelse at man må utvise respekt: – Jeg er sterkt imot publisering av karikaturer av profeten vår. Vi må respektere andres religion, sier han til Aftenposten.

Ja, særlig. Selv har han og moskèen hans ingen respekt for andres tro eller livssyn. De har ikke en gang respekt for andres liv.

Men oisann, der er det sannelig en som rekker opp hånden likevel! Og se, det er statsminister Erna Solberg. Hun synes av en eller annen grunn at Tawfiik er verdige mottagere av statsbesøk – og derfor besøkte hun dem senest i august ifjor – og ser dem som en god alliert i «kampen mot hat og muslimfiendtlige holdninger».

Gud og Allah vet hvordan Solberg har sett for seg at det skal skje, men inntil hun og resten av regjeringen finner ut av problematikken, bør de fleste skrive seg bak øret at statsministeren faktisk ber oss om bekjempe hat sammen en alliansepartner som hater ikke-muslimer og ønsker å undertrykke kvinner, ta livet av homofile og torturere folk til døde.

Og når vi først er inne på det: kunne vi snart få et konkret svar på hvor Solberg-regjeringen egentlig tror at all islamofobien og de muslimfiendtlige holdningene kommer fra?