Nyanserte retningslinjer…?

Det er alltid greit å vite hvor ytringsfrihetens grenser går, og Facebook viser veien. I ingressen til dagens kommentar stiller Gjenstridig dette grusomme spørsmålet:

Lar vi oss i realiteten styre av en politisk klasse, elite og medier som er så innesnødd at de i tillegg til tre massive slag i trynet trenger et solid spark i ræva for å skjønne tegningen?

Det skulle man ikke gjort, for FB avviste dermed annonsering på følgende grunnlag:

Et flott eksempel på FBs uforlignelige ekspertise når det gjelder å vekte ytringsfriheten i forhold til alles mentale velvære i hverdagen.

Annonsen din har blitt avslått

Annonsen kjører ikke, fordi den inneholder direkte spørsmål eller antakelser om de personlige egenskapene til en bruker (f.eks. «Ikke la forkjølelsen ta knekken på deg» eller «Har du overlevd kreft?»). Slike formuleringer kan oppfattes som et overtramp av vedkommendes personvern, som vi gjør vårt ytterste for å beskytte. For å gi deg en bedre forståelse av denne nyanserte retningslinjen oppfordrer vi deg på det sterkeste til å lese våre retningslinjer for annonsering.

Dette må du gjøre: Unngå å komme med antakelser om en brukers personlige egenskaper.

Ok! Men da vet vi det; det er veldig lumpent å stille spørsmål ved den herskende klasse og den øvrige elitens disposisjoner, for noen i denne mektige gruppen kan bli lei seg av det. Og det er skumle greier, for det kan nemlig bli total demokratisk nedsmeltning, økonomisk sammenbrudd og atomkrig av sånt! Derfor er det best å sensurere eller forby denslags.

Og hvilke samfunn trenger vel egentlig at det stilles spørsmål ved makthaveres gjøren og laden, liksom?

Det er forresten bra at den mektige mediegiganten FB påpeker at retningslinjene deres er «nyanserte»- hvilket du jo selv vil forstå straks du leser mer om dem – for ellers kunne jo noen komme til å stille spørsmål ved FBs gode intensjoner, og da risikerer vi jo at de blir lei seg også.

At de som blir lei seg bare kan gå på do og gråte litt der – slik de aller fleste andre av oss gjør og har gjort siden tidenes morgen – er visst blitt et fullstendig fremmed konsept.

Åh, for en fager, ny verden FB og resten av antihatytringsbrigaden skaper for oss! ❤️

Oppdatering: Det hjelper å klage, FB har snudd.