Nå får det snart være nok!

Artikkelen er fra lørdag 17. oktober 2020 klokken 08:37.

En 47 år gammel lærer har blitt halshugget på åpen gate i Frankrike fordi han underviste om ytringsfrihet og brukte Muhammedkarikaturene som eksempel. 

Vi tar det en gang til: En 47 år gammel lærer har blitt halshugget på åpen gate i Frankrike fordi han underviste om ytringsfrihet og brukte Muhammedkarikaturene som eksempel.

Han skal siden ha mottatt trusler fra elever/elevers familie. 

– En av våre medborgere har blitt drept i dag fordi han underviste om ytringsfrihet, friheten til å tro og ikke til å ikke tro. Han ble feigt angrepet og var offer for et islamistisk terrorangrep, sier Frankrikes president Emmanuel Macron til avisen Le Figaro.

Det groteske drapet på læreren er i så fall terrorangrep nummer 33 i Frankrike siden 2012, med hundrevis av uskyldige borgere som ofre. De to største, Paris 2015 og Nice 2016, etterlot seg hhv. 131 og 86 drepte menn, kvinner og barn. Og det er altså i Frankrike alene.

Det er ingen ting å si som vi såkalte islamkritikere – du vet; vi som volder regjeringen Solberg og en rekke statsfinansierte organisasjoner og medier så meget hodebry fordi vi er så farlige – har sagt hundrevis, kanskje tusenvis av ganger fra før. Det et gjenstridig kvinnemenneske jeg kjenner tenker akkurat nå egner seg uansett ikke på trykk og ville neppe passert Facebooks regler for god tone.

Men man noterer seg jo et par interessante ting her på hjemmebane. 

Som de stadig mer innsnevrede og selvopptatte mediene våre. Bildet viser de tre stores – øverst fra venstre: VG, Dagbladet og Aftenposten – forsider akkurat nå (lørdag 17/10-20 klokken 08:30). Når en lærer altså er halshugget på åpen gate i ytrings- og religionsfrihetens Frankrike. Per nå ligger det ingen lederkommentarer om drapet på nett. Forside nummer fire er derimot Document.nos akkurat nå. Det er da man kommer på en direkte blasfemisk tanke: 

Kanskje folk ikke går til alternative medier fordi de er slemme, dumme eller blir lurt av falske nyheter, russiske kampanjer og kamuflerte høyreekstremister med «hundefløyteretorikk» bare politikere, medier, akademia og organisasjons-Norge er smarte nok til å både høre og gjenkjenne – slik de sistnevnte jo foretrekker å tro – men rett og slett går til alternative medier fordi alternative medier er opptatt av hva leserne selv er opptatt av? 

Som for eksempel det at nok en europeer er slaktet på åpen gate i Allahs navn for å ha undervist i ytrings- og religionsfrihet? Kanskje leserne synes det er litt mer ekkelt å høre om enn at VGs kommentatoravdeling synes det er ekkelt å høre på Trump, Trump og atter Trump?

Skal tro om mediene våre ser noen lærdom verdt å ta med seg her?

Og hvor er Erna og alle de andre politikerne som etter eget sigende er så fryktelig opptatt av hvert eneste liv her på kloden? Dessuten er hun jo så bekymret for alt det livsfarlige muslimhatet her til lands, og hun som en rekke andre populistiske politikere har det jo å sprette opp som paddehatter for å fordømme drap i øst og vest, særlig hvis de tror det er noen politiske poeng å score på det. Det er det nok her, for islamister er en dødelig trussel mot våre samfunn og alt og alle i dem – også andre muslimer. 

Og gud forby, men kan det tenkes at det er en sammenheng mellom økende «muslimskepsis/muslimfiendtlighet», antall islamistiske drap/terrorangrep og det triste faktum at solid forskning viser at en alt for stor del av europeiske muslimer er for innskrenkninger i ytringsfriheten og støtter inngrep, overgrep eller i verste fall vold mot blasfemikere? Og ikke minst at den fredelige majoriteten dessverre glimrer med sitt fravær i slike saker; de som ellers fremstår som flinke til å demonstrere/fordømme det de oppfatter som krenkende for islam og dem selv? Hva kan egentlig være mer krenkende for de troende enn å begå vold i det de fremholder som en fredelig religions navn? 

Statsministeren hadde ellers så mye å si i forbindelse med George Floyds dødsfall i USA og ville etter sigende gjerne delta i den påfølgende demonstrasjonen. Skal tro om hun griper sjansen hvis f.eks. muslimske organisasjoner skulle arrangere en demonstrasjon i solidaritet med- og til støtte for ytringsfriheten nå som en lærer ligger død i Frankrike i deres navn?

Neppe. Den fransk-tsjetsjenske drapsmannen i Frankrike tilhører nemlig det Erna Solbergs regjering anser som en sårbar gruppe – religiøse – som har krav på særbeskyttelse i det norske lovverket slik at de blir skånet for «hat, forhånelse og ringeakt».

Gjør ikke det godt å tenke på i dag, dere?

Denne artikkelen er skrevet på NHØs private Facebook-profil 17. oktober og lagt inn av Stellan Hjerpset-Østlie.