Mangfoldsbrigadens dobbelstandard

Den «hvite majoriteten» og ditto medier forskjellsbehandler terrorangrep utfra hvem som er ofre og gjerningspersoner, lyder det fra antirasistisk og enkelte muslimers hold. Forskjellsbehandlingen skyldes i følge de samme miljøene en islamofobi som sprer seg som ild i tørt gress i Vesten.

Det er ikke til å komme fra at det eksisterer en viss redsel og berøringsangst for islam, og skal vi dømme etter de offisielle reaksjonene på terrorangrep, er den særlig merkbar blant Vestens politiske, kulturelle og mediale elite. For denne redselen får dem åpenbart til å forskjellsbehandle muslimer og den øvrige befolkningen, men ikke i disfavør av de førstnevnte.

Et godt eksempel på slik forskjellsbehandling er den norske eliten generelt og mediene spesielts foretrukne presidentkandidat Hillary Clinton – og den like feirede, men avgåtte Barack Obama – som i anledning terrorangrepene på kristne i tre kirker på Sri Lanka har funnet på nyordet «påsketilbedere». Ordet «kristne» lyder jo så kristent, liksom, hvilket mangfoldsbrigaden antar at kan oppfattes som støtende av andre trossamfunn, som for eksempel muslimer. Det kan igjen være uheldig for den harmonien, samforstanden og forbrødringen som de samme menneskene ellers hevder at finner sted og utvikler seg i alle multikulturelle samfunn (hvis det altså ikke var for at høyrepopulistiske flåkjefter, fake news-produsenter og alternative medier støtt ødelegger de solide og solidariske samfunnsrelasjonene da, selvfølgelig). Mangfoldspådriveren Clinton er blant dem som på overflaten fremstår som hellig overbevist om at de multikulturelle samfunnsrelasjonene er så solid forankret at de tåler sannheten, og sier derfor tingene rett ut.

15. mars: rene ord for penga.

I forbindelse med det avskyelige angrepet på to moskèer i Christchurch på New Zealand 15. mars i år, sparte hun følgelig ikke på kruttet:

My heart breaks for New Zealand & the global muslim community. We must continue to fight the perpetuation and normalization of islamophobia and racism in all its forms.

White supremacist terrorists must be condemned by leaders everywhere. Their murderous hatred must be stopped.

Rene ord for penga der, altså.

21. april:…not so much.

21. april har imidlertid pipen fått en annen lyd. Man vil jo helst ikke single ut noen religioner da, vettu – for det kan ta seg litt mindre inkluderende og supertolerant ut enn godt er og noen kan jo føle seg støtt av denslags.

Så skal man først omskrive sannheten, kan man like gjerne ta det fra start.

– On this holy weekend for many faiths…, begynner dermed Clinton. Jaha? Siden den «holy weekenden» hun sikter til er påsken, er det ikke fritt for at man lurer litt på hvem de «mange religionene» som også holder den hellig er? Selv kommer jeg i farten bare på to: kristendommen og jødedommen. Kanskje våre ærede medier kunne be yndlingen Clinton om å fortelle oss hvem alle de andre påsketilbederne er?

Se forresten for deg at muslimer blir angrepet av høyreekstremister mens de ber i en moskè under i islams hellige måned Ramadan og at Vestens ledende politikere starter sine kondolanser med «på denne hellige helgen for mange religioner…» og forsøk å forestille deg reaksjonene. For de vil garantert – og det med rette! – ikke la vente på seg.

On this holy weekend for many faiths, we must stand united against hatred and violence. I` m praying for everyone affected by today`s horrific attacks on Easter worshippers and travelers in Sri Lanka.

Ja, la alle oss påsketilbedere be sammen til Den Store Påskeharen og hans flyktige kompis Den Hellige Påskeånd i himmelen om miskunn for de helt tilfeldige ofrene for den helt tilfeldige volden i tre helt tilfeldige bygninger. Amen (eller hva det nå er verdens Påskehare-menigheter sier etter bønn)!

Interessant nok hadde Clinton allerede en fiks ferdig mal, oppdatert 15. mars i år, for tilfeller som dette, og som med få grep kunne gjenbrukes:

My heart breaks for Sri Lanka & the global christian and secular community. We must continue to fight the perpetuation and normalization of christo-/secularophobia and racism in all its forms.

Islamist supremacist terrorists must be condemned by leaders everywhere. Their murderous hatred must be stopped.

Eller:

On this holy christian season, we must stand united against islamist hatred and violence. I` m praying for everyone affected by today`s horrific attacks on christians and travelers in Sri Lanka.

Men det gjorde hun altså ikke, og det viser bare at elitens besettelse av islamofobi skyldes projisering: de anklager sin egen befolkning for sine egne synder. De frykter selv islam og dens troende – og det i den grad at de ikke en gang tør å nevne ofre og gjerningspersoner eller voldens opphav ved sine rette navn lenger.

Clinton og hennes åndsfeller får tro hva de vil, men sannsynligheten for at denne skrikende forskjellsbehandlingen vil fostre fred, forbrødring og harmoni i samfunnene våre, er lik null. Det vil bare spe på en allerede bekymringsfull polarisering og splittelse.

Men skal vi få endret kurs, er det helt nødvendig at eliten tar en god, lang kikk på seg selv i speilet først. De er selv de største islamofobene i Vesten og den kommer de aldri til å få bukt med mindre de konfronterer den. En måte å gjøre det på, er fjerne islams status som en annen unevnelig Voldemort og deretter snakke sant. For å bygge samfunn og dertilhørende samfunnsrelasjoner på en løgn, er og blir fåfengt. Det er på tide at Vestens respektive ledere innser det.

Og vil de ikke, må og skal de presses til det. Det er vel nettopp sånt vi har skattefinansierte, maktkritiske medier til?