Malurt i Metoos beger

En ung kvinne drypper malurt i metoo-bevegelsens beger, men det spørs om det får noen effekt. Metoos ideologi har tross alt fastslått at jenter og kvinner er ofre, ikke utøvere.

På sosiale medier kan man se at enkelte mannlige debattanter håper – selvsagt, de er jo menn (pføy!) – at innlegget vil føre til at et noe mer realistisk syn på kjønnsdebatten innfinner seg i Metoos skrumpende leir. Det vil den naturligvis ikke.

Det skulle jo også tatt seg ut, nå som Metoo, moteriktige stortingspolitikere som Høyres Jan Tore Sanner, Likestillingsombudet, mediene og hele bøtteballetten endelig fant noen tenåringsjenter å skyve foran seg på selveste kvinnedagen, og ikke minst fikk skolegården som nytt område å metooe og presseetisk forsømme seg på?

Så 20 år gamle Rikke Andersens artikkel vil ikke føre til noen nyansering fra Metoo-tilhengernes hold. Andersen vet det nok ikke selv, men i virkeligheten fungerer hun bare som nyttig idiot for patriarkatets mørke krefter.

For hvis feil er det nå egentlig at jenter/kvinner kaller andre jenter/kvinner for «hore» og «fitte»? Det er gutter og menns. Disse jentene og kvinnene – som er så undertrykket av patriarkatet at de bruker sitt eget kjønnsorgan som skjellsord, stakkars – gjør det utelukkende (hva ellers, liksom?) for å tiltrekke seg menn, på menns premisser.

Er det noe alle vet at gutter og menn simpelthen elsker, så må det være at jenter og kvinner kaller andre jenter og kvinner for «hore», «fitte», «ludder» og «felleshøl». Det siste har muligens gått ut på dato, men var ytterst populært blant jenter på 80- og 90-tallet, altså flere tiår før metoo-bevegelsen landet og fortalte oss at det bare er gutter og menn som trakasserer jenter/kvinner og ødelegger selvbildet deres i prosessen.

Da personlige anekdoter er fullstendig gangbart som dokumentasjon på en større trend i kjønnsdebatten, tar man seg den frihet å bidra med en. Som ung var man uheldigvis – eller heldigvis, alt etter som man ser det – både tidlig og raust ute med vekst i de øvre regioner. Flere ganger på ungdomsskolen og som ung voksen fikk jeg høre at jeg var «horete», hvilket utelukkende skyldtes puppestellet. Og det var aldri Per og Pål som sa det; det var Pernille og Petrine. De førstnevnte nøyde seg som regel med å se litt ekstra, men tro det eller ei: man foretrakk faktisk manglende øyekontakt med vilt fremmede gutter fremfor å bli kalt «horete» av vilt fremmede jenter.

Men så er jo ikke jeg ubetinget Metoo-tilhenger heller, da.

Dette skjedde for øvrig lenge, lenge før gutter og menn ble forsøkt stemplet ut som Dyret i Åpenbaringen, og man kan ikke skylde på internett – som ikke fantes da – eller overforbruk av patriarkalsk, lett tilgjengelig pornografi. Jenter klarte fint å bruke seksualitet for å undertrykke og trakassere andre jenter på egenhånd den gangen. Men på de tider var ikke jenter/kvinner klar over at de egentlig er evige ofre for patriarkatet, så de trodde sannsynligvis at de hadde både valgfrihet og ansvar for egen atferd.

De tok selvfølgelig feil; personlig ansvar, dømmekraft og valgfrihet ligger jo ikke for oss jenter og kvinner, så lette å lede som vi er! 

Men tilbake til Rikke Andersens vrøvlete artikkel om at tenåringsjenter er like ille som tenåringsgutter i alle aldre. Vet hun da ikke at gutter/menn aldri – aldri! – blir lei av å høre jenter/kvinner sludre i vei om andre jenter/kvinners klær, utseende og oppførsel? Det er jo et typisk maskulint trekk, så denslags er gutter og menn så levende interessert i at de regelrett forlanger at jenter og kvinner leverer varene.

Og det gjør de. Men det kan de overhodet ikke noe for; de handler nemlig på direkte ordre fra patriarkatet.

Så enkelt – så vanskelig.

Og ordtaket «kvinne er kvinne verst» er forresten bare noe vås som ikke har noen sammenheng med århundrer av kvinnelige erfaringer fra og med sitt eget kjønn. Det er nok noe patriarkatet har funnet på det også, tenker jeg.

Les Rikke Andersens modige artikkel i Aftenposten: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Qld92P/Jeg-er-blitt-kalt-bade-fitte-og-hore-Hvem-sto-bak-80-prosent-av-kommentarene-Jenter–Rikke-Andersen