Jo, det angår deg også

Skjermbilde: Minerva.no om Jamal Sheik og instagramkontoen hans.

Du må gjerne blåse i Eckbo-debatten og føle at den ikke angår deg, men ikke føl deg for sikker på at det ikke er nettopp deg den nidkjære, overvåkende inkvisisjonen kommer etter neste gang – og arbeidsgiveren din faller så gjerne til fote, så han/hun skal du ikke regne med.

Minerva.no har tatt en nærmere titt på Jamal Sheiks private overvåkningsvirksomhet:

Rasismeovervåkning på nett tar kontakt med arbeidsgivere. Flere norske bedrifter oppfordres til «å ta grep» av Instagramkontoer som dokumenterer det de anser som rasistisk atferd på nett.

Denne gangen var det et utydeliggjort bilde av en mann i blackface, med svart, krøllete parykk på hodet. I tekstfeltet tagget rasisme_i_norge mannens arbeidsgiver, Easee AS, et norsk firma som driver med elbillading.

«Hei @easeenorway @easeeinternational. (Vi har sendt en usladdet versjon av dette bildet samt flere bilder til @easeenorway). Dette er en av deres øverste sjefer, som her er avbildet med blackface og en afroparykk på sin åpne Facebook profil. Dere er blant landets største innen EL-bil, og det er ikke innafor at en av deres sjefer, har dette tilgjengelig. Vi har sendt dere nødvendig informasjon, og håper dere tar tak i dette», skriver rasisme_i_norge i posten.

Hvem skulle trodd at Norge anno 2020 frivillig ville la seg diktere av en Instagram-konto, som styres av en fyr som er totalt ukjent for 99,99 prosent av landets befolkning? Og som selvfølgelig ikke svarer på spørsmål fra pressen?

Men, men: han har jo 28.000 følgere på Instagram, lyder selskapers rettferdiggjøring av eget knehøneri. Ja vel, kjempegreier: det matcher selv en gammel dame som meg lett, hvis jeg bare tar et snertent puppebilde og legger det ut. Så å la seg herse med av denne fyren og Instagram-kontoen hans er ren, skjær galskap.

Folk som holder på på denne måten har slett i k k e gode hensikter, selv om de påberoper seg det til de blir helt blackface i ansiktet!

Slik virksomhet – og det er altså grunn til å minne om at nær sagt all «antirasistisk» aktivisme i Norge er statsstøttet, så det er du sannsynligvis som betaler for denne utenomrettslige overvåkningen, uthengningen og utrenskningen på arbeidsplasser – trenger vi overhode ikke å finne oss i hvis vi ikke vil, så da er spørsmålet: vil vi eller vil vi ikke?