– Imponerende politiaksjon

En bevæpnet mann og en kvinne kapret en ambulanse på Torshov, og kjørte på flere personer under villmannsferden i Oslos gater. Politiet har pågrepet en mann i 30-årene, mens kvinnen fortsatt er på frifot. En duobarnevogn ble påkjørt, og begge barna samt et eldre ektepar er ifølge NRK sendt til sykehus. Politiet er nå på jakt etter kvinnen, som sist ble sett ved Rosenhof og beskrives som ca. 1,65 meter høy, brunt hår, lys i huden og iført en sort jakke.

Politiet tar kontroll på sjåføren etter skuddløsning. Foto: M. Østlie.

Det foreligger så langt ingen opplysninger om ambulansekaprernes motiv, men det er ingenting som tilsier at det er terrorrelatert.

Imponert av politiet

Øyenvitne Sverre Martin Østlie var på jobb i Krebs gate da den kaprede ambulansen kom i vill fart inn i kvartalet, med flere politibiler hakk i hæl. Etter en runde i kvartalet, vrengte sjåføren inn i Krebs gate igjen og det kunne se ut som om han ville forsøke å kjøre inn i en bakgård 50 meter fra Østlies arbeidsplass.

– Det var absolutt ingen nøling fra politiets side. De kjørte rett inn i ambulansen og «bokset» ham inne slik at han ikke kom videre. Straks etter var de ute av bilene og skjøt mot ambulansens dekk. Det hele gikk så raskt at det var vanskelig å få med seg alle detaljer. Men med farten ambulansen hadde, og det i gater med mange fotgjengere, kunne dette gått mye verre enn det gjorde. Å se politiets kjappe, profesjonelle aksjon var imponerende. Og betryggende, selv i en sånn situasjon. Man forventer jo ikke akkurat skyting i Oslos gater, men det gjør godt å se at vi har et politi som er så raskt på pletten og er så handlekraftig, sier Østlie til Gjenstridig.no.

For ordens skyld: Øyenvitne Østlie er gift med undertegnede.