Hold opp!

– Stortingspolitiker ble seksuelt trakassert etter klima-tweet, lyder statskanalens overskrift. Ingressen er denne:

Stortingspolitiker Lene Westgaard-Halle (H) la ut en tweet om miljø og klima. Svaret fra en erfaren advokat var en trakasserende tweet. – Uakseptabelt, sier hun.

Jada, herr advokaten er vel det vi kan kalle en drittsekk. Men drittsekker gror på trær; vi møter på dem i barnehagen, på skolen, på fritiden, i idrettslaget og alle andre steder resten av vårt liv. Hva skal vi gjøre med det?

Det er bare èn ting vi kan gjøre med det – gi, unnskyld uttrykket, faen i det.

Det er så enkelt: vi er individer og som det foretar vi valg. Når vi dertil velger å stå frem med dem, så vil noen applaudere det og andre vil hate det. De siste vil i internettets tidsalder gi uttrykk for det. Og hva så?

Du – og bare du! – har tatt et valg, som du – og bare du! – mener er rett, og må stå for det. Det har konsekvenser, slik alle personlige valg har. Du kan vel stå for det hvis du mener det er det rette, eller? Så hvilken rolle spiller drittsekker på nett? Ingen. Det gjør de bare hvis du lar dem gjøre det.

Men i dag får de – som de vil – overskrifter i NRK. Det er jo bare noe tull. Vi burde alle bli sinte på den skrivende drittsekken, selvsagt. Og det blir vi. Men for mitt vedkommende – som er født i 1969, har fått en borgerlig oppdragelse og gått mine egne veier siden – så er det Westgaard-Halle som ender med å ta seg dårlig ut. Hun har en sak og hun fremmer den i offentligheten, og vel, så får hun tåle at det kommer svineri. Det er ikke greit det hun får, men både Westgaard og alle vi andre vet at det kommer. Tror du på den saken du fremmer, så teller bare ikke sånt som det der. Hvis du føler eller tror at du burde møte lutter velvillighet når du serverer dine meninger; ja – så har du ikke noe i den offentlige debatten å gjøre.

Statskanalen bør så avgjort holde opp med å gjøre overskrifter av slikt, av den enkle grunn at folk må holde opp med å tro at personlige valg er konsekvensfritt. Tror vi på noe, så får vi stå for det – uten å syte.

Og hvis du lurer på om- eller hvordan det er mulig, så spør en du kjenner i alternative medier. Vi får antagelig dobbelt så mye griseri som hele venstresiden til sammen og så kan du jo bare spørre deg selv hvorfor og hvorfor du ikke hører noe om det i de etablerte mediene.

Det kan hende at det er fordi noen av oss er født på 50- og 60-tallet og ble oppdratt deretter. Eller det kan hende det er fordi vi står for vårt og er fornøyd med det. Dødstrusler og andre festligheter spiller dermed ingen rolle, for vi fortsetter bare som vi stevner fordi vi mener vi gjør rett. 

Så vær så snill å holde opp med å gjøre å et stort nummer ut av ingenting!

Hvis du synes vi bør blåse i moralisters gjøren og laden, så støtt gjerne Gjenstridig.no med å lese, like, dele eller gi en skjerv på Vipps 90 29 79 90.