Gunstig å lære av islams kvinnesyn?

Bilde fra Unsplash

#Metoo-sakene viser at Vesten bør lære av og ta etter islams kvinnesyn, føler Ferhat Kara og Younes Piskorczyki i den danske avdelingen av Hizb ut-Tahrir. De to islamistene peker på «bakenforliggende kultur» som årsak til #Metoo-skandalene, og ber danskene merke seg at seksuell sjikane mot kvinner ikke er utbredt blant muslimer, fordi «islams virkelige kvinnesyn skaper respekt og verdighet for kvinnen og forbyr enhver form for sjikane og utnytting av kvinner».

«Med islam undgår man seksuelle krænkelser», proklamerer d`herrer i avisen Politiken

Jepp, det er sikkert like sant som det er sagt! Så la oss bekrefte det ved å ta en liten kikk på tilstanden i noen av islams kjerneland: 

FN-studier viser at i Libanon har mer enn 30 prosent av landets kvinner blitt seksuelt trakassert, mens hele 90 prosent av kvinnene i Jemen har blitt utsatt for det samme. I Egypt er menns seksuelle trakassering så omfattende at den omtales som epidemisk, da hele 83 prosent av egyptiske kvinner – og 99,3 prosent av utenlandske kvinner bosatt i landet – har blitt verbalt eller fysisk krenket i det offentlige rom. Den vanligste formen er beføling. Hele to tredjedeler av egyptiske menn innrømmer å ha trakassert kvinner seksuelt, men flertallet er skjønt enige om at kvinnene har seg selv å takke på grunn av sin bekledning – interessant nok, ettersom utildekkede kvinner er et forsvinnende sjeldent syn i Egypts gater. 

Med innvandringen fra særlig arabiske og/eller islamske land har denne tilstanden forflyttet seg til Europa, hvor den allerede nå gjør seg sterkt gjeldende i innvandrertette forsteder. I 2016 dokumenterte den statlige TV-stasjonen France 2 at kvinner er i ferd med å forsvinne – forsvinne der, altså; hører du, Erna Solberg? – fra gatebildet i innvandrertette områder, og ikke minst hvordan menn sakte, men sikkert overtar det offentlige rom. De avviser kvinner på kafèer og gjør deres alminnelige ferdsel i gatene ubehagelig. De arbeider med andre ord målrettet for å etablere og utbre den religiøst og kulturelt betingede kjønnssegregeringen fra hjemlandet. France 2 filmet to medlemmer av en kvinnerettsorganisasjon mens de gikk gatelangs og forsøkte å gå inn på kafèer, og filmet mennenes åpent fiendtlige reaksjoner. Dokumentaren viser også med all ønskelig tydelighet at det ikke dreier seg om eldre, konservative førstegenerasjonsinnvanderere fra muslimske land, men unge menn, sannsynligvis etterkommere født i Frankrike, som bekjenner seg til full kjønnssegregering og håndhever dette ved å jage kvinnene ut av det offentlige rom. Kvinnerettsminister Pascale Boistard konstaterte at «det nå er områder i vårt land hvor kvinner ikke lenger kan gå».

Det samme skjer i innvandrertette bydeler og forsteder i Sverige. – I forstedene vokser mennenes diktatur, skrev Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh i 2015, og fortsatte: – Klimaet i svenske forsteder blir stadig mer kvinnefiendtlig. Kvinner er ikke lenger velkomne på en del kaféer. Enkelte steder kan ikke unge jenter vise seg ute etter middagstid og kvinner kan ikke lenger kle seg som de vil, konstaterte hun.

Men la oss for all del ta til oss islamsk kvinnesyn. Sannsynligheten taler nemlig for at antallet #Metoo-saker faktisk vil gå ned, for når man får jaget kvinner ut av det offentlige rom samt arbeidslivet og tilbake til hjemmet, så blir det jo også færre kvinner igjen å trakassere og dermed færre kvinner som klager. Hurra, problem solved! 

Det er grunn til å minne om at de danske islamistene ikke er enslige svaler; de følger en politiskreligiøs ideologi som har massevis av trosfeller i alle land. Her hjemme mener f.eks. organisasjonen Islam Net – ellers kjent for å lære sine tilhengere at miniskjørt er en indirekte invitasjon til seksuell trakassering og voldtekt – det samme og sprer også de samme usannferdighetene som f.eks. at islamsk tildekning forebygger og forhindrer seksuell trakassering og overgrep på kvinner. Som vi ser av studiene og tallene overfor, er det blank løgn. 

Men husk nå endelig på at norske myndigheter mener at alle som har og sprer dette kvinnesynet – og da særlig islamister – er en så svak gruppe at de har krav på særbeskyttelse i hht §185. Og det norske rettsapparatet både kan og vil straffeforfølge deg hvis du tillater deg å ringeakte dem og attpåtil er så frekk at du gir offentlig uttrykk for din ringeakt.

Det er alle våre politiske partier – unntatt Frp på tampen – og alle norske redaktører – med unntak av Dagbladets John Olav Egeland og Nettavisens Gunnar Stavrum – helt enige i at er en god ting. 

Det er nemlig din ringeakt eller antipati som er farlig og anses som en trussel mot fredelig sameksistens, ikke det kvinnehatende, voldtektslegitimerende svineriet norske myndigheters «svake grupper» sprer. Akk ja, stakkars svake typer. I sine hjemland hvor de har makt, forfølger og dreper de for fote – for ikke å nevne at de kontinuerlig jager millioner av muslimer og andre religiøse grupper på flukt – men de må jo i det minste få slippe å bli mobbet mens de møysommelig arbeider for å skaffe tilhengere nok til å bedrive det samme her?

Det sies at vi får de politikerne og mediene vi fortjener, men det er vi – og da spesielt vi kvinner og våre døtre – definitivt ikke tjent med!

Denne artikkelen er skrevet på NHØs private Facebook-profil 24. oktober og lagt inn av Stellan Hjerpset-Østlie.