Gratulerer med mannsdagen!

Til verdens mest likestillingsorienterte, kvinnevennlige og -oppmuntrende menn på den internasjonale mannsdagen!

Først stemte dere for å gi oss kvinner stemmerett. Deretter samarbeidet dere trofast for å skaffe kvinnene deres rettigheter som kvinner i andre deler av verden fremdeles bare kan drømme om. I alle år etter, har dere støttet og oppmuntret deres koner, døtre, mødre og venninner, og forsikret oss om at vi (naturligvis) kan alt, og vi kan nå alle mål vi setter oss fore.

Og likevel har dere uten å klage – i alle fall nesten – sett det som den største selvfølge å ta mange av de tyngste og verste løftene i hverdagen. For hvem skulle måke snø, skjemme bort ungene, fjerne døde grevlinger fra plenen, kappe og hente ved, være den første ved døra når vi hører skumle lyder utenfor, hente og montere IKEA-møbler, være den første som løper inn i brennende bygninger, bære de tyngste koffertene og sette opp musefeller for oss hvis ikke dere var til?

Likevel blir dere idag forsøkt redusert til «middelalderende, hvite menn», samtidig som dere oppgraderes til en direkte trussel mot kvinners liv, helse og velferd – intet mindre enn et voldelig, undertrykkende patriarkat – av kunnskapsløse «feminister» som både forveksler det 20/21. århundre med det 18nde og Norge med Saudi-Arabia. Så har da også disse urimelige skrullene lykkes i å bringe feminismen i vanry raskere enn noen skulle trodd var mulig.

De påstår riktignok at «vi ikke er deres kvinner», men de tar selvfølgelig feil: Visst er vi deres kvinner, som dere er våre menn. Takk for at dere er det og takk for at dere er der – hver eneste dag.

Gratulerer med dagen!