Føydalsamfunnet revisited?

World Economic Forum (WEF) har lagt ut en video med vakre visjoner for din – din, ja – fremtid: You’ll own nothing and you’ll be happy.

Jepp, akkurat som i middelalderens føydalsamfunn – slå det gjerne opp hvis du ikke vet hva det er – og det mer moderne Sovjetunionen, hvor innbyggerne jo var så lykkelige og ikke minst frie at det ikke var måte på!

Og husk: alt du trenger kan du leie eller kjøpe, og det vil bli levert med drone. I likhet med det eierløse samfunn er også dette nyskapende og glimrende tenkt av WEF. Et absolutt (i bokstavelig forstand) utmerket system som vil fungere fullstendig knirkefritt for alle. Med mindre du skriver noe på Twitter eller Facebook som eierne og utlånerne av samtlige goder ikke liker da, selvsagt.

Den offisielle holdningen til kritikere – eller «hatere» som den samfunnseliten som digger WEF foretrekker å kalle det – er nemlig at de ikke må mates, for da blir hatere bare oppmuntret til å hate enda mer. Med WEFs samfunnsgavnlige tankegang blir det raskt slutt på all samfunnsundergravende hating og det vil vi jo alle nyte godt av.

Tør vi forresten håpe at WEF også går inn for det kontantløse samfunnet som vår egen regjering – med Høyre i spissen – og banknæring ønsker å innføre her til lands innen 2030? Dette er er nemlig også en revolusjonerende nyskapning med ekstremt mange fordeler for befolkningen. Så demokratisk og frigjørende som det kontantløse samfunn er, er det smått utrolig at så få har tenkt på det før Erna Solbergs Høyre.

For den som ellers har gjort Høyres fagre fremtidsvisjon best kjent for publikum er forfatteren Margaret Atwood i den dystopiske boken «Tjenerinnens beretning» (1985) som beskriver hvordan et nytestamentlig diktatur over natten stenger kvinners bankkontoer, overfører innholdet til deres mannlige nærmeste og således gjør landets kvinner til rettsløse slaver. Og så med bare ett tastetrykk da, du! Men noe slikt ville våre regjeringer og eliter naturligvis aldri finne på. Hvem har hørt om moderne, progressive politikere og eliter som bedriver maktmisbruk og undertrykking av egne borgere, liksom?

Nei, her er det jo ingen faresignaler i det hele tatt, så det er bare å hive seg på! Heia WEF og Høyre!