Finnes det intelligent liv i Europabevegelsen?

Globalister – det vil si de som ønsker en grenseløs verden med fri flyt av mennesker og avståelse av nasjonal suverenitet til fordel for internasjonale forum som FN og EU – har med tiden pådratt seg et gigantisk PR-problem som de åpenbart ikke klarer å ta innover seg. Ser vi på generalsekretær i Europabevegelsen Fredrik Mellems «Anti-globalistens huskeliste» i dagens VG, begriper de heller ikke et plukk av problemstillingen, men det kan kanskje skyldes at de er fullstendig historieløse og/eller bevisste, reinspikka revisjonister?

Mellems artikkel er nok ment å karikere nasjonalkonservative eller såkalte anti-globalister som innskrenkede, men avslører i realiteten bare hans eget, innskrenkede kunnskapnivå.

«- Felles for dem som beskyldes for å være «globalister» er at de gjerne representerer, eller i det minste stemmer, Arbeiderpartiet, MDG, KrF, Venstre eller Høyre. Det gjelder antakelig også noen i SV. Dette er folk som både er klar over og har et avslappet forhold til at de fleste gjenstander i eget hjem ikke er norskproduserte», trompeterer Mellem, som føler at «anti-globalister synder mye mot sin egen overbevisning fordi de tilsynlatende ikke er klar over og heller ikke har «et avslappet forhold til at gjenstander i eget hjem ikke er norskproduserte».

Fanken også! Og så vi som alltid har trodd at absolutt alt i det hittil kjente univers er norske – og bare norske – oppfinnelser? For eksempel vet vel alle at strykejernet og Iphone ble oppfunnet av Sigrid Sigridsdatter fra Stiklestad? Hun hadde aner helt tilbake til Håkon Jarl, og takket være blodskam var denne slekten så norsk som den kunne få blitt. Bunader og gitarer er også helt, helt ultranorsk; oppfunnet og tolket på gården Urenlurenhimmelturen, der man i likhet med Sigridsdatters familie – i minst 18 generasjoner – praktiserte omfattende innavl for å holde gitarstrenger og bunader rene for påvirkninger som ikke var bunnsolid norske. Som ekstrabeskyttelse av det norske ble omreisende kramkarer skutt på stedet. Med kuler og krutt, ein heilnorsk oppfinnelse det med.

Så vi får nok gå ut fra at Snorre Sturlason vrøvlet da han skrev om utstrakt handel – og plyndring – mellom 800-1000-tallets nordmenn og en rekke europeiske land samt Det bysantinske riket og Bagdad-kalifatet. Dette er ellers så alminnelig kjent at man til og med kan lese om det på Wikipedia. Til tross for at det virker fryktelig viktig for globalister av Mellems støpning å fremstille det historiske Norge som fullstendig isolert fra omverdenen, så er det altså ikke sant på en flekk. Snarere tvert i mot.

Vi kan også trygt gå ut fra at vikingene, som slett ikke var redde for å ta med seg utenlandskproduserte varer hjem til steinrøysa si i nord, ville kjøpt både biler, motorsykler og campingvogner hvis det fantes på den tiden.

Men anti-globalister synder mye mer «mot sin egen overbevisning og derfor er det nødvendig med en grunnleggende huskeliste for dem», fortsetter Mellem, som mener at de for eksempel bør slutte å drikke det internasjonale produktet vin:

a) Kjøp kun norskproduserte biler, motorsykler og campingvogner. d) Hvis du drikker vin – slutt med det. Øl er et tryggere valg. e) Hvis du spiser tropiske grønnsaker er det viktig å forsikre seg om at de er dyrket i et oljefyrt drivhus i subarktiske strøk. Disse er tydelig merket med «Nyt Norge». Husk at bananer og appelsiner kommer fra utlandet alle sammen. De er ikke en nødvendig del av ditt kosthold. C-vitamin kan du få fra kålrot.

Nei, hadde det ikke vært for EU og Europabevegelsen hadde vi selvfølgelig aldri hatt vin i norske hus og hytter. Sånn rent bortsett fra at vin er nevnt som «det edleste man kan drikke» både i Eddadiktningen og Håvamål, da. Den første er fra 1200-tallet og er basert på flere hundre år gamle muntlige overleveringer. Sistnevnte er også fra 1200 tallet, og bygger som Eddadiktningen på mye eldre, muntlige tradisjoner. Men alle som i generasjoner overleverte disse fortellingene muntlig til sine barn og etter flere hundre år til islandske prester og munker på 1200-tallet var sikkert vaskeekte EU-tilhengere, de visste bare ikke om det.

Visste du forresten at hvis det ikke var for EU og Europabevegelsen, så hadde vi aldri hatt utenlandske frukter og grønnsaker i Norge? På 1500-tallet var de til og med så snille at de importerte den søramerikanske rotfrukten potet til Europa for oss, slik at vi alle fikk se hvor flinke og internasjonale de var. De var derimot litt tregere med å skaffe Europa appelsiner, som først kom til Norge på 1800-tallet. Men appelsintrær var kjent i Europa allerede på 1500-tallet, selv om selve fruktproduksjonen ikke kom i gang i Europa før begynnelsen av 1800-tallet.

Så som du skjønner, så er vi helt, helt avhengig av å være fullkomment integrert i det politiske og rettslige prosjektet EU for å handle med andre land her i verden. Uten EU ville vi nemlig ikke sett snurten av hverken vin, poteter eller appelsiner!

Og hvis du lurer på hvilken relevanse Mellems revisjonistiske historiefortelling har for dagens debatt, så er det naturligvis at det å lære seg å brygge øl eller vin av utlendinger på 800-1000-tallet, importere poteter på 1500-tallet og appelsiner på 1800-tallet, er nøyaktig det samme som å tillate fri flyt over grensene av alle jordens mennesker og å avstå nasjonal suverenitet til ikke-valgte byråkrater og eurokrater på de bonede gulv i Brussel, samt å rettsliggjøre politiske spørsmål for således å unndra dem demokratisk kontroll.

Kort sagt: gi mer makt til historieløse typer som Europabevegelsens Fredrik Mellem, og det er jo akkurat det en opplyst nasjon burde ønske seg!

Med sånne talsmenn er det kanskje ikke så rart at majoriteten av Norges befolkning er negative til EU?