Erna Solberg besøker voldsforherligende moskè som sprer hat mot kvinner, homofile og ikke-troende

Hva er det med det offisielle Norge og hangen til å omgås salafistiske og/eller radikale muslimske miljøer? Det er høyst forståelig at Erna Solberg ville avlegge en norsk moskè et besøk etter det mislykkede terrorangrepet i går, men fantes det virkelig ingen andre moskèer enn den voldsforherligende Tawfiiq Islamic Center som spyr ut hat mot kvinner, homser og annerledestroende?

Etter Philip Manshaus mislykkede terroraksjon mot moskèen Al-Noor Islamic Centre er det naturlig at myndighetene gjør sitt beste for å berolige landets muslimer. Det skulle bare mangle. Men er det noen grunn til å være helt kritikkløse i forhold til hvem eller hva de velger å møte opp hos? Norge har tross alt flere moderate moskèer å velge mellom, og da er det vel ingen grunn til å møte opp hos en av de aller verste?

– Jeg er takknemlig for å være hos dere i dag, sa Erna Solberg i talen i går, og la til at «angrepet mot moskeen i Bærum skaper frykt og uro.»

Talen ble utrolig nok holdt i Tawfiiq Islamic Center i Oslo, som dessverre er landets største somaliske moskè. Og de er ikke trivelige mennesker, de er ikke engang mot vold og drap. Snarere tvert i mot.

Det er logikken sin: man møter opp for å vise sin motstand mot (høyreekstrem) politisk vold og drap – i en moskè som fremmer religiøs vold og drap som både nødvendig og ønskelig.

Bekjemp AIDS – drep en homse i dag! Skjermbilde: Tawfiiq Islamic Academy.

Tawfiiq-moskèens atale holdninger ble kjent for et større publikum i 2013, da Aftenposten fikk idèen om å fremstille moskèen som bekymret for økt radikalisering og rekruttering av unge muslimer til jihad og ekstremisme. Tawfiiq ble dermed solgt inn av avisen som innbegrepet av moderasjon under overskriften «Somalisk moské: – Stopp rekruttering av barna våre! Vi aksepterer det ikke!». Det het seg at:

Norges største somaliske moské, Tawfiiq Islamic Center, synes utviklingen er skummel og øker nå innsatsen for å motvirke at unge blir rekruttert til hellig krig og ekstremisme.

Sannheten var imidlertid bare noen tastetrykk – og noen alternative nettsider – unna. Både Document.no og forfatter Lars Akerhaug gjorde oppmerksom på hva denne moskèen virkelig står for. Det fremgikk nemlig særdeles klart av FB-siden til Tawfiiq Islamic Academy, som er en del av moskèen.

Tawfiiq-moskèens foretrukne familiepolitiske tiltak: steining. Skjermbilde: Tawfiiq Islamic Academy.

Og hva lærer så «akademiet» bort til moskèens menighet, unge som gamle? At AIDS er forårsaket av homofile og at det er best å drepe homser (se skjermbilder).

Moskeens anbefalte, endelige løsning på homseproblemet ble raskt slettet fra profilen deres etter at de sto frem som bekymret i Aftenposten, men som vanlig er i disse dager: den lå der lenge nok til at flere oppvakte FB-deltagere fikk tatt skjermbilde av den.

I tillegg har moskèen invitert hatpredikanten Abu Usamah at-Thahabi, en av den radikale salafistorganisasjonen Islam Nets favoritter. Han preker hat mot kvinner og annerledestenkende/ikke-troende, og fremmer steining som passende straff for f.eks. utroskap. Han er altså for å torturere folk til døde, og denne mannen inviterer faktisk Tawfiiq-moskèen på besøk. Da Aftenposten endelig innså at Tawfiiq-menigheten ikke er så moderat at det gjør noe, hadde de dette å si om at-Thahabi og hans synspunkter (min uth.):

I en film som ble publisert på Youtube i januar i år, holder imamen et engasjert foredrag om dødsstraff for utroskap: «The one who is married and he commits zina he is stoned to death. The one who is not married and he commits zina he is flogged one hundred times and he is put out and expelled from the city for a year. That comes from the sunnah».

Zina i islam betyr utroskap/hor. Han sier at gifte som begår utroskap, skal steines til døden, og at ugifte som er utro, skal piskes hundre ganger og bli utvist fra byen i et år.

Dessuten: «We love the people of Islam and we hate the people of kufr. We hate the kuffar.» (Vi elsker islams folk og vi hater det ikke-troende folket. Vi hater vantro.)

Kuffar – flertall av kafir – er arabisk og betyr i islam vantro/ikke-troende.

At disse menneskene snakker om bekjempelse av hat er i drøyeste laget, for å si det høflig.

Moskèens egen imam, Ali Mohammed Salah, mener at kvinner ikke har rett til å nekte ektemannen sex, og at kvinner heller ikke kan dra på en dagstur uten følge av en mann. Ellers er Tawfiik-moskeen så uradikale at de tar til orde for kjønnssegregering, påbud om tildekning av kvinner og «akademiet» deres er helt enig med hatpredikant at-Thahabi i at steining er en ypperlig straffemetode for ting som hører hjemme i privatlivets fred.

Denne moskèen vil landets statsminister bekjempe «hat og muslimfiendtlige holdninger sammen» med, uaktet av at store deler av både «islamofobien» og muslimfiendtligheten skyldes holdningene som prekes og spres fra nettopp moskèer og tilhengere som Tawfiiq. For hvorfor tror Solberg og andre innvandringsliberale at 56 prosent av den europeiske befolkningen vil ha slutt på muslimsk innvandring? At alle sammen bare våknet opp en dag og fant at muslimer var en hendig gruppe å mislike? Eller kan det være en rasjonell, om enn negativ, reaksjon på holdningene som alt for mange moskèer, miljøer og selvutnevnte talsmenn sprer? Neppe, islams gigantiske PR-problem skyldes nok bare irrasjonelle fremmedhatere skal du se.

I realiteten står Solberg og vil bekjempe hat sammen med en gruppe som ikke bare hater, men også vil drepe f.eks. sønnen min og ser på datteren min som et undermenneske; en eiendel menn kan skalte og valte som de vil med. Så noe slikt samarbeid blir ikke aktuelt for mitt vedkommende på denne siden av evigheten, i alle fall.

Gad vite hva moderate muslimer egentlig tenker om Solbergs omfavnelse av radikale/salafistiske miljøer? Alt tatt i betraktning er det mange av dem som er her i utgangspunktet fordi de måtte flykte fra sitt eget hjemland på grunn av de samme miljøene. Er det noen som tror at de setter pris på eller er tjent med at suksessive regjeringer omfavner miljøer som gir dem dårlig navn og rykte?

Men det er bare å ønske Solberg-regjeringen lykke til med antihat-prosjektet i samarbeid med miljøer som Tawfiiq Islamic Center, for det skal de nok få slite kraftig med. Beklager å måtte si det; men for min del akter jeg ikke på noen måte å stå sammen med, inkludere eller forsøke å forstå folk som vil drepe homofile, undertrykke kvinner og synes at steining er fine greier. Holdningene de fremmer i samfunnet er like frastøtende som de er farlige, og det skal vi aldri slutte å si høyt og tydelig fra om. I skrift og tale, vel og merke!

For hvis Solbergs besøk i Tawfiiq-moskèen representerer det offisielle Norges holdning til voldsforherligende hatprodusenter, er det altså ikke bare muslimer som har grunn til å føle frykt og uro.

Mon tro om regjeringen Solberg har noe å si til sitt forsvar?

Synes du at de forskjellige moskèer/miljøer bør belyses og kritiseres, og ikke minst at det offisielle Norge fortjener flengende kritikk av sin ukritiske omfavnelse av salafister og/eller radikale moské-miljøer og organisasjoner? Støtt gjerne Gjenstridig.no ved å like og dele artikkelen eller gi en skjerv til driften på Vipps 918 18 142 eller Paypal.