Er ikke mangfold en styrke likevel?

Slagordet «mangfold er styrke» – diversity is strength på internasjonalsk – er gjentatt så mange ganger av den innvandringsliberale venstresiden, ditto politikere og andre aktører at det nærmest har blitt en offisiell sannhet.

Men ser vi på mangfoldsbrigadens egen atferd, er det er en sannhet med så store modifikasjoner at den nærmest må kalles en løgn.

Ifølge egenreklamen kan riktignok Det nye venstre, identitetsvenstre, romme et helt ufattelig mangfold. Men det er bare det overfladiske, synlige mangfoldet; som forskjellige etnisiteter, seksuelle legninger, kjønn, kulturtilhørigheter, religioner og selvfølgelig hudfarger. Særlig hudfarger, later det til. Som lederen vårt eget Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering (OMOD), Akhenaton Oddvar de Leon, understreket etter åpningen av det nye operabygget i Oslo i 2008: – Blendahvit operaåpning, kjeftet han, og det enda åpningsseremonien skjedde i det offisielle Mangfoldsåret og alt ting.

De Leon visste hva han snakket om, for han hadde nemlig personlig telt mangfoldet og det viste seg at det bare var fire:

OMOD leder Akhenaton Oddvar de Leon følte seg som en sort flekk i et hvitt malingsspann under åpningen av Operaen. – Jeg telte fire innvandrere – med meg selv inkludert. Jeg så ut som en sort flekk i et hvitt malingsspann. Det var ikke bare Blenda-hvitt, men her var det kun samfunnstoppene – eliten, sier de Leon til iOslo.no.

Vi får satse på at innvandrere og etterkommere fra sydligere breddegrader har skjerpet seg kraftig siden den gang, og med jevne mellomrom tropper opp i operaen – hva enten de liker opera eller ikke – for å fylle de Leons mangfoldskvote. Mangfold teller nemlig ikke som mangfold hvis det ikke synes utenpå. Forskjeller som at folk er vestlige innvandrere, katolikker, gresk-ortodokse, muslimer, høyreorienterte, venstreorienterte, ulveelskere, ulvehatere, homofile, hetereofile, bønder, statsvitere, tennisspillere, hockeyspillere, klimaoptimister, klimapessimister osv og osv har ingen gange i mangfolderiets kretser hvis det altså ikke synes tydelig på utsiden sånn at folk som de Leon får telt dem. Jeg vet ikke, jeg, men forsvarlig OMOD-merking av de forskjellige gruppene kunne kanskje vært noe? Rosa stjerne for homofile, blå stjerne for konservative og gul stjerne for muslimske konvertitter…? Det har så vidt jeg vet aldri vært prøvd før, men det ville helt sikkert gjort Det nye venstres mangfoldige hverdag mye enklere.

For de kan altså tilsynelatende romme alt av mangfold, bortsett fra det mangfoldet som virkelig betyr noe, men som regel ikke er synlig utenpå: holdnings- og meningsmangfold. Blir de stilt overfor denslags mangfold (Pføy!) kommer skjellsordene raskt frem, fulgt av høylytte krav om boikott, «sikkerhetssoner» og deplatformering. Ingen må høre de formasteliges ord ettersom mangfoldet tar skikkelig skade av det. Og så så utrygge som de blir av det! Fungerer ikke dette, dukker man opp i debattlokalet for å sabotere debatten med støy eller man arrangerer demonstrasjoner utenfor, mens noen mangfoldere fotograferer publikum på vei inn eller ut, så antimangfolderne – for det er nemlig det de er – skal vite at mangfolderne har dem på bilder og vil kjenne dem igjen på byen, vet hvem de er og i disse google-tider: hvor de bor. I verste fall tyr mangfoldet til fysiske konfrontasjoner og vold.

Mangfoldsbrigaden skal imidlertid ha for at de tross alt er romslige nok til å inkludere islamister så vel som homser, jøder og negre*. Vel og merke hvis de mener det samme eller bruker det samme vokabularet som identitetsvenstre selv. Islamister slipper alltid billig selv når de er kvinnehatere og synes kjønnslemlestelse og steining er en kjempeidè, for så lenge de bare passer på å bruke moteriktige honnørord samtidig med at de hater kvinner, homser, annerledestroende samt Vesten generelt og USA spesielt, er alt tilgitt. De tre siste gruppene er imidlertid ikke like heldige. Høyreorienterte eller islamkritiske homser kvalifiserer f.eks. som høyreekstreme eller «homonasjonalister», og har ingenting i mangfoldsfolden å gjøre.

Hvorfor det å inkludere seksuelle minoriteter i utgangspunktet er blitt et slags toleransebevis eller en æresmedalje for identitetsvenstre er forresten ikke godt å si. Hvem andre enn innesnødde konservative kristne, muslimer eller nynazister er så sykelig opptatt av sex at de faktisk bryr seg med hvem deres medmennesker lever eller har seg med? Når du har en ordinær samtale om dette eller hint med en person du ikke forsøker å sjekke opp; er du overhodet interessert i vedkommendes sam- og seksualliv? Er du av den oppfatning at hans eller hennes seksualitet har noen som helst å si for hans eller hennes syn på norsk landbrukspolitikk eller prisene på Rema1000? Rekk gjerne opp hånden. At kretser på ytre høyre flanke ikke liker homofile, gjør det ikke til en attest på toleranse og mangfold for noen andre grupper. Eller er det meningen at vi skal få premie for å være mer tolerante mennesker enn nynazister og religiøse fanatikere nå? I så fall tror jeg ikke at Det nye venstre har så stor tro på det gode i mennesket som de ellers hevder, for å være litt mer tolerante enn de verste av de verste er tross alt ikke noen hedersbevisning. Det blir nesten som å rose nazismen fordi den har tatt livet av litt færre mennesker enn kommunismen.

Men for all del; når identitetsvenstre er så genuint tolerante de inkluderer både islamister og konservative muslimer – som mener at homofile bør utryddes – og homofile – som sannsynligvis liker å puste – snakker vi virkelig overlegen toleranse for mangfoldet på guds grønne jord. I alle fall når man selv er heterofil.

Jøder er også helt kult, medmindre de anerkjenner Israels rett til å eksistere eller lignende tullball. Da er de plutselig folkemordere, Holocaustprofitører, Trump-fanatikere og er de ikke dessuten veldig griske og bruker spebarnsblod i lørdagspunsjen? Negere gjør generelt best i å kjenne sin venstreorienterte plass; de får tross alt bare være med for å vise omverdenen hvor mangfoldig identitetsvenstre er. Kanskje fikk du hikke av fy-ordet «neger» i avnittet litt lenger opp i løypa*? Vel, det henspeiler bare på feilvarenegre, og da er det fullt lovlig. Det er ganske enkelt mangfoldsbrigadens eget uttrykk, for så fort en neger – selv om han er norsk i tredje generasjon – tillater seg å ha en annen mening enn brigaden mener at folk med hans hudfarge skal ha, går han fra å være en off.godkjent intelligent og farget person som er verdt å lytte til, til å bli en «husneger». En veritabel «Onkel Tom»; en uintelligent slavenatur som frivillig har solgt sin kropp og sjel til det undertrykkende, hvite patriarkatet. «Neger» er altså et fy-ord hvis vedkommende er helt enig med sine venstreorienterte herrkamerater, men et helt-ok-ord hvis vedkommende er så frekk at han er høyreorientert eller mener noe feil om innvandring. Så tro det eller ei, men jeg har mitt på det tørre her. 

Til gjengjeld hater mangfoldsbrigaden alle haterne, da. Det er en klart formildende omstendighet, for som alle vet er det forskjell på «hat» og «hat». Å hate f.eks. Arbeiderpartiet er usunt og dårlig hat, mens det å hate Fremskrittspartiet er sunt og godt hat. Å hate Trump-tilhengere er supergodt hat, mens det å hate Trump-motstandere er fryktelig farlig hat. Dette er ikke noe tøys fra min side, altså, for denne holdningen er helt i tråd med det vitenskapelig beviste faktum at ikke bare blir skadene mye mindre, det føles også mye bedre for ofrene å bli slått i hodet med en plakat det står «fred» på enn en plakat det står «krig» på.

En av den europeiske mangfoldsbrigadens ledestjerner er Laboursjef Jeremy Corbyn, og han holdt nylig en tale for demonstranter i London. Få, om noen, er bedre enn ham til å presentere visjonen om et harmoniske, mangfoldige samfunn:

– Se på denne mengden, se på hverandre. Vi er unge, vi er gamle, vi er svarte, vi er hvite, vi er funksjonhemmede, vi er LGBT, vi er hele den vidunderlige mosaikken av mangfoldighet og inkludering som vi representerer på denne demonstrasjonen i dag, sa han og la til at han håpet på en dialog med landets amerikanske gjester, det vil si Trump – som Jeremy Corbyn, halve Labour og Londons ordfører Sadiq Khan gjorde sitt beste for å fornærme før han ankom. – Jeg nekter absolutt ikke å møte noen som helst. Jeg ønsker å være i stand til å ha en dialog for å skape en bedre og fredeligere verden som vi alle ønsker å leve i.

Identitetsvenstres mangfold og toleranse i fri dressur. Bilde: Reuters.

Dette inkluderte selvfølgelig ikke en Trump-tilhenger som var dum nok til å stikke den høyreorienterte nesen sin i mangfoldets inkluderende demonstrasjon, og dermed ble verbalt overfust, fysisk overfalt og fikk en milkshake i hodet.

Men dette var bare et utslag av godt hat, hvilket du faktisk kan se med dine egne øyne på bildet til høyre: godheten formelig lyser i ansiktene på Corbyns mangfoldige og tolerante tilhengere.

Og hvis de kanskje ikke ser fullt så gode og tolerante ut som en kunne ønske, så er det egentlig ikke deres skyld. Det er Trump og alle de andre meningsmotstanderne som fremmer hat og derfor har skapt en hatefull atmosfære.

‘When you’ve created that sense of hate, when you’ve destroyed people’s self-esteem by those forms of racism, do you know what? You haven’t built a house, you haven’t built a school, you haven’t trained a nurse, you haven’t defended our natural world – all you’ve done is created a greater sense of hate and hatred that goes with it.

Corbyn og co ønsker derimot bare fred, fordragelighet og harmoni. Det kan vel alle se?

‘Do you know what? Together we can make a big difference, together we can change this world. Together we can bring about that peace and justice. And by our demonstration here today, we’ve shown just how determined we, all of us, are to achieve that better place and that better world. Thank you for being here today, for peace, for justice and disarmament.’

Det er jammen flaks at identitetsvenstre faktisk arbeider for et harmonisk, fredelig og rettferdig samfunn, kjemisk fritt for hat og proppfullt av toleranse og mangfold, for man vil jo nødig tenke på hvordan de hadde snakket og opptrådt om de arbeidet for det motsatte.

Det gjør de heldigvis ikke, så den harmoniske, hatbefridde samfunnsidyllen er nok rett rundt hjørnet nå. Det nye tolerante venstre må bare få ekskludert, banket på plass eller slått ihjel sine hatefulle meningsmotstandere først.

Litt på sidelinjen, men det er ikke fritt for at en middelaldrende sosialdemokrat lurer litt på hvor det har blitt av den gode, gamle og ansvarlige venstresiden. Kanskje de hadde giddet å ta et generaloppgjør med den like splittende som hyklerske identitetsgalskapen som foregår i deres navn snart?

Likte du det du leste og mener at kvass kritikk av det bestående er nødvendig? Støtt gjerne Gjenstridig.no ved å like og dele artikkelen, eller ved å støtte drift på Vipps 918 18 142 eller PayPal.