Endelig en av gjengen!

Undertegnede markerer en viktig milepæl i dag. Etter 14 år som stolt skribent og redaktør hos de verste av de verste, Document.no og Rights.no, har man endelig lykkes i å bryte Facebooks «standard for hatefulle ytringer».

Til Nina. Gratulerer med dagen! Med vennlig hilsen Facebook.

Og det for innlegget «Meningsmåling, takk!», som av alle ting er et forsvar for ikke-vestlige innvandrere og muslimer som støtt blir tatt til inntekt for de særeste ting av selvoppnevnte talspersoner, organisasjoner og andre interessenter.

Sånn ellers liker man for eksempel ikke islam som sådan noe særlig, har liten tiltro til politikere, er svært skeptisk til aktivistforskere, synes hijab er en vederstyggelighet, ler seg fillete av kjønnsforskning, synes innvandringen for altfor høy, håper EU i nåværende utgave går ad skogen, synes organiserte antirasister har store likhetstrekk med smurfene (som i: smurfer løper ikke fort…), ser på FN som en koseklubb for skrekkregimer, er kanskje en tanke mindre imponert av Tilsynet for høy moral enn de er av seg selv, synes identitetsvenstre er latterlige i all sin redsel for divergerende meninger, kan ikke fordra nynazister, oppfatter klan- og æreskultur med dertilhørende kvinnesyn som blant de verste kulturtrekkene på guds grønne jord, synes statskirken har blitt et underbruk av SV, offentliggjør gjerne pm`er fra skribentleger som er så sinte at de spytter og godter meg attpå, liker ikke politikere i bispedrakt, er prinsipiell republikaner helt til jeg ser for meg Kjell Magne Bondevik eller Thorbjørn Jagland som president for republikken Norge og Svalbard, og synes etablerte medier (stort sett) gjør en dårlig jobb på visse samfunnsområder og hengir seg altfor til kampanjejournalistikk.

Fordi man ikke er kristen nok til at frasen «snu det andre kinnet til» appellerer stort, har man altså i 14 år ment litt av hvert om både dette og hint, og som regel ikke spart på konfekten. På sosiale medier har alt – som er skrevet uten død hund og ca. 4,5 i promille, vel og merke – så langt passert.

Men så er det det, da, at man absolutt ikke ser noen grunn til å hente hjem IS-turister over 18, ettersom disse menneskene tilsluttet seg den barbariske religionspolitiske ideologien av egen fri vilje. De har bidratt til mord, tortur, voldtekt og slaveri, og lagt etter seg et bredt spor av død og ødeleggelse. Det ville de også ha fortsatt med hvis ikke allierte styrker hadde bombet omgivelsene deres tilbake til den steinalderen de mentalt befinner seg i og åpenbart trives godt i. De har foretatt seg ting med mennesker – barn, til og med – som normale personer nesten ikke orker å lese om og i hvert fall ikke se bilder av. Så ille er det disse mennene og kvinnene har holdt på med, at franske påtalemyndigheter har tatt ut tiltale mot partilederen Marie LePen bare for å ha lagt ut bilder av svineriet på sosiale medier. Det sier jo litt om barbariet. Disse menneskene, kvinner som menn, får vår egen Anders Behring Breivik til å fremstå som en godslig type som slett ikke er så aller verst.

Til gjengjeld er man meget skeptisk til alle selvutnevnte talspersoner for «innvandrere i Norge» og/eller muslimer, for de kommer rett som det er med påstander jeg finner vanskelig å tro på. Som i dette tilfellet; at «mange norske innvandrere» vil føle seg som annenrangsborgere uten rettigheter og bli skjøvet ut i utenforskap og radikalisering hvis ikke norske myndigheter henter «hjem» IS-terrorister. Slike påstander har ikke-valgte talspersoner kommet med i en årrekke, og ingen – i hvert fall ikke media, hvis jobb det jo egentlig er – stiller dem noen kritiske spørsmål. Kan de for eksempel dokumentere påstandene sine? Nei, det kan de ikke. Og det trenger de ikke, for ingen spør, man sluker bare påstandene med hud og hår. Ingen tar seg bryet med å undersøke om alle disse ikke-vestlige innvandrerne og muslimene faktisk mener det talspersoner hevder at de gjør. Det er ikke utpreget heldig, for det er ikke til å komme fra at mange av disse talspersonenes påstander setter innvandrere og muslimer som gruppe i et særdeles dårlig lys.

I motsetning til antirasister og velmenende innvandringsliberale i og utenfor mediene ser man nemlig forskjell på folk. En muslim er ikke en muslim er ikke en muslim osv. Muslimer er heller ikke identiske med islam; ikke-vestlige innvandrere er ikke identisk med kulturbakgrunnen sin. Islamister er ikke det samme som muslimer. Jihadister heller ikke. Så hvorfor i all verdens land og riker skulle vanlige statskirkemuslimer og andre ikke-vestlige innvandrere føle seg tråkket på og fratatt borgerrettigheter av at myndighetene ikke henter hjem barbarer som utgjør en like stor fare for dem selv og deres barn som for alle andre i dette landet?

Hvorfor ikke spørre dem?, tenkte jeg. Og som tenkt, så skrevet. Saken ble ganske mye delt – Gjenstridig.no er en liten nettside som fortsatt er i etableringsfasen – på Facebook. Men så var det altså en som fikk beskjed om at innlegget bryter med Facebooks «standard for hatefulle ytringer». Hun klaget, men først etter runde nummer to fikk innlegget stå.

Vel vel, dette er ikke bare første gang i løpet av 14 år som sertifisert kranglefant at man har fått sine ytringer offisielt stemplet som hatefulle – man klarte faktisk å få det for et innlegg som forsvarer ikke-vestlige innvandrere og muslimer mot påstander det ikke er dekning for.

Det synes jeg er ganske godt gjort. Gratulanter bes stille seg i køen til venstre! 🇳🇴