En skikkelig smell for redaktørstyrte medier?

Hvor ble det av alle klimastemmene, lurer Aftenposten på.

Tja, de kom seg vel aldri videre fra det stedet de har oppholdt seg hele tiden: i vår radikaliserte statskanal & øvrige tradisjonelle mediers – som er så ute å kjøre på ytre revolusjonsfløy at de i henhold til medieundersøkelsen 2021 ville gitt ekstremistene 27 (27!) mandater – og ditto kulturelites ønskedrømmer?

Sto det til landets journaliststand ville faktisk SV fått 31 og Rødt 18 mandater. De tre venstresnodde småpartiene, hvorav to av dem for alle formål må sies å være revolusjonære, samfunnsomveltende og således totalt uansvarlige, ville altså til sammen fått 76 av 169 mandater på Stortinget. Men dette preger altså ikke nyhetsdekningen og meningsjournalistikken på noen måte, hvis du mot formodning skulle være konspirasjonsanlagt nok til å tro noe slikt.

En skikkelig smell for MDG, mener leder for politiske målinger i Norstat Mads Motrøen.

Det er mulig det, men det er også en skikkelig smell for redaktørstyrte medier med det tvangsfinansierte NRK i spissen. Deres ukritiske (teppe)dekning av diktatorklubben FNs «Kode rød-klimarapport», deres ukritiske teppe- og overoverdekning av et revolusjonært miniparti som ikke en gang behersker grunnleggende regneferdigheter og ikke kan noe om den næringen de har gjort det til et livsmål å ødelegge, deres skamløse kampanjejournalistikk for å få valget til å handle om «klima» og dermed gi MDG makt til å gjøre mot resten av landet hva de har gjort mot Oslo har åpenbart ikke fungert etter hensikten.

Hva tror de det kan komme av? Skylden vil sannsynligvis bli lagt på såkalte «klimafornektere» og «oljelobbyen» spesielt, og egoistiske, bortskjemte og oljemarinerte nordmenn generelt – akkurat som russere, falske nyheter, fremmedhatere og høyrepopulister fikk skylden for valget av Donald Trump og Brexit i 2016 – men de tar i så fall feil. Så etter årets skandaløst partiske valgdekning bør det foretas en offisiell, grundig oppvask i landets redaksjonslokaler, for slik som dette kan hverken de eller vi fortsette.

Men inntil oppvasken blir igangsatt og ferdigstilt: husk alltid på hvor radikaliserte, revolusjonære og uprofesjonelle norske medier faktisk er hver eneste gang du skrur på NRK eller leser Aftenposten, VG og Dagbladet i tiltro til at de fremdeles oppfyller sitt opprinnelige samfunnsoppdrag og gir deg saklig, objektiv informasjon.

Mener du at samfunnsdebatten trenger motvekt til konforme riksmedier og kommentatorkorps? Støtt gjerne Gjenstridig.no ved å like og dele denne artikkelen eller gi en skjerv til driften på Vipps 918 18 142.