Den nysminkede grisen

Skjermbilde: Gjenstridig.no og Aftenposten.

Aftenpostens Ingrid Åbergsjord har plukket opp Gjenstridig.nos sak – som for øvrig er en av Gjenstridigs mest delte – om såkalte antirasisters grove rasisme mot SV-politiker Robin Hansson, etter at han i en artikkel skrev at den pågående blackface/Eckbo-debatten er et feilspor som tar fokus vekk fra virkelig rasisme og er et uttrykk for krenkelseshysteri. Hansson gjorde også oppmerksom på at han gjerne vil ha seg frabedt at folk lar seg krenke på hans vegne.

Som det redaktørstyrte, redelige medie Aftenposten er, har de selvsagt husket på å nevne hvor de og det øvrige publikum leste om den antirasistiske rasismen først – og ikke minst husket på å nevne nettopp det.

«– Både etnisk norske og personer med afrikansk bakgrunn har sendt meldinger til meg i sosiale medier. De kritiserer meg for å løpe hvite menneskers ærend, sier at jeg burde skamme meg, og at jeg har feil etnisitet for å delta i debatten», forteller Hansson til Aftenposten.

Flere antirasister sjenerte seg da heller ikke for å legge rasismen sin ut til offentlig beskuelse i Hanssons åpne tråd på Facebook.

Men Hansson putter selv litt sminke på den blatante rasismen norske, såkalte antirasister av alle hudnyanser utsetter ham for: «- Jeg har aldri tidligere opplevd at noen prøver å ekskluderende meg fra en debatt fordi de mener jeg har feil grunnlag for å delta», sier han.

Nei, Hansson, de mener dessverre ikke at du har «feil grunnlag»; de mener faktisk at du har feil hudfarge til å være meningsberettiget.

Blant dem er den profilerte antirasisten Tony Burner, som altså er professor ved lærerutdanningene på universitetet i Sørøst-Norge. Å la rasister utdanne lærere er visst helt greit i det antirasistiske Norge.

Hansson legger til:

«– En av dem spøkte med at jeg sikkert kom til å få kritikk for at jeg ikke har «riktig etnisitet». Men ingen av oss hadde forestilt oss at det faktisk kom til å skje», sier Hansson.»

Ikke? Det var det første jeg forestilte meg, for denne rasismen har våre identitetspolitiske antirasister og BLM-bevegelsen samt deres forgjengere understøttet og spredt i årevis allerede. Og når det gjelder rasistisk utskjelling av folk med innvandrerbakgrunn som tråkker utenfor deres snevre programerklæring, innfrir de. Hver. Eneste. Gang.

I følge Aftenposten har en av de som spøkte etiopisk bakgrunn, og er sannsynligvis identisk med Messay Bekele, som i den rasistiske tråden stiller seg helt bak Hanssons kronikk og spør høflig om han er svart nok til å mene noe om saken siden han altså har bakgrunn fra Etiopia? Men nei, ifølge professor Burner er også han feil svart mann, for hva med alle de andre svarte som mener det Burner mener at de skal mene for å være svarte nok til å uttale seg? Man har således bare riktig hudfarge og rett til å uttale seg hvis man mener det Burner mener at folk med visse hudfarger skal og må mene.

Dette, folkens, er norsk antirasisme anno 2020, men medier, en hel haug av statsstøttede organisasjoner – som f.eks Antirasistisk senter, som sitter musestille i møtet med denne åpenlyse rasismen til tross for de over fem millioner årlige kronene de får av staten for å bekjempe denslags – og diverse selskaper som Kiwi og Discovery Norge mener at denne rasismen bør behandles som noe moralsk høyverdig som vi bør lære av og/eller bøye oss for.

Men vi lever jo i et fritt land, så de får omgås, lefle for og adlyde rasister de som vil. Hvis du derimot har en moral og samvittighet som gjør at du hverken liker rasisme eller rasister, bør du faktisk la det være.