Bare sånn før den eksploderer, liksom

– Boka til Trædal er viktig, og den kommer ikke en dag for tidlig, skriver Dagbladets Jan-Erik Smilden lykkelig.

Nei, det skal være sikkert og visst. Takket være påstått fake news-produsenter som Document.no og Rights.no er det nemlig full fyr under trykkokeren, så nå gjelder det i følge den sobre herr Trædal å få lagt lokket på fortere enn svint:

Forfatteren gir en grundig gjennomgang av Resett, Document.no og Rights.no og viser hvordan konspirasjonsteorier og falske nyheter utgjør en viktig del av deres budskap. Han mener også at de som ville slippe disse ytre høyre-aktivistene inn i det gode selskap i avisspalter og i radio og på tv gjorde en feil. Dette førte ikke til at man fikk lagt lokk over trykkokeren; tvert om ble det stuerent å ha meninger som fremmer hat og ultranasjonalisme og som deler menneskeheten opp i «oss og dem», ifølge forfatteren.

Den innvandringsliberale venstresiden gjør nok megaultrasuperdupertlurt i å følge Trædals råd – for er det noe som kan hindre trykket i en trykkoker å øke, så er det jo å legge lokk på den sånn at den ikke eksploderer på vårs!

Men på bakgrunn av dette enestående rådet er det ellers lett å gi Smilden rett: Trædals bok vil utvilsomt bli nyttig i norsk samfunnsdebatt.

For høyresiden.