Antirasistenes og Utrops pride and joy?

I en Facebook-status beklager ansvarlig redaktør for den flerkulturelle nisjeavisen Utrop, Majoran Vivekananthan, seg over Lailal Janet Ayoubs artikkel som han kaller «bullshit» – og forfatteren for «hjernevasket» – samtidig som han kritiserer magasinet Agenda for å ha publisert makkverket, og i tråden under går debatten høyt.

Akademisk argumentasjon på professoralt nivå! Skjermbilde fra redaktør i Utrop Majoran Vivekananthans Facebook-profil.

Min 18 år gamle sønn, hvis etternavn gjør ham nokså gjenkjennelig, har gitt sitt besyv med, og møtes naturligvis av motargumenter. Den snart 40 år gamle professoren ved Oslo Met Tony Burner argumenterer mot unge herr Hjerpset-Østlies innlegg på denne måten:

Er det liksom sønnen til «Human Rights Service»-Nina Hjerpset-Østlie her? Hun som kalte Leo Ajikic for islamist og unnskyldte det med fylla har skylda?
Oj, beklager, det ble visst «»guilt by association»…

Burner mener nok bare å være snill og bruker således sin dyrebare, professorale tid på å minne sønnen til «Human Rights Service-Nina» om en snart tre år gammel episode – og en riktig trivelig tid for hele familien – nå når gutten først er så frekk at han blander seg inn i diskusjoner med voksne folk. Han var jo bare 15 år da det skjedde, så professor Burner tror kanhende at han ikke fikk med seg noen av overskriftene i samtlige av landets største medier og omtalene i Dagsrevyen om at moren hans hadde tabbet seg skikkelig ut på Facebook? Vel, vi får håpe at Burner også er behjelpelig med å minne andre tenåringer om foreldrenes feil og mangler i politiske debatter på sosiale medier, som f.eks. å minne den 17 år gamle debattanten Trine fra Unge Høyre om at hennes mor ikke døde av lungebetennelse slik hun hittil har trodd, men av AIDS. Det er jo et meget tungveiende, akademisk argument i en debatt om f.eks. integreringspolitikk.

For Tony Burner kan heldigvis tillate seg slikt fordi han har en professor-tittel som beskytter hans gode navn og rykte. I motsatt fall kunne han fort blitt avskrevet som en tilfeldig kommentarfeltskribent i alternative medier, og dem er det jo ingen på hans kanter som liker!

Universitetsutdannelse ingen hindring. Skjermbilde fra redaktør i Utrop Majoran Vivekananthans Facebook-profil.

Han får ikke desto mindre støtte av den 57 år gamle, universitetsutdannede Radikal Portal-skribenten Merete Sandvig Hoel:

Tony Burner neida, H-Ø senior sender så gjerne junior i felt. Assosieringen er synlig nok, si det sånn.

De to akademikerne har flere innlegg hvis «argumentasjon» overhodet ikke har noe med hva «H-Ø junior» skriver, kun at han er sønn av «H-Ø senior». Før de går over til å omtale ham i tredjeperson.

Redaktør Vivekananthan, som nylig republiserte et innlegg om at vi trenger «mer samling og mindre splittelse» og går hardt ut mot med hatretorikk og nettroll, har ikke noe å si om saken. De eneste som går direkte i rette med Burner og Hoels svinske debattskikk overfor en 18 år gammel gutt som ikke kan noe for hvem og hva moren hans er, er faktisk to som virkelig, virkelig ikke liker den aktuelle morens politiske synspunkter. Takk til dem for det.

Æsj, gutten mener noe jeg ikke liker; da er han helt sikkert et umælende, uselvstendig vesen som er 100 prosent styrt av den fæle moren! Skjermbilde fra redaktør i Utrop Majoran Vivekananthans Facebook-profil.

Til de vennlige, antihatende antirasistene som eventuelt svever i den komfortable tro at H-Ø senior kan sende H-Øjunior i felt – eller noe annet sted, for den saks skyld – har H-Ø senior bare dette å si: prøv det selv! Han har vært tilnærmet umulig å administrere fra dagen han ble født, og det har ikke blitt noe enklere siden.

Interessant nok er det fra dette holdet det oftest hevdes at dagens debattklima med sin tøffe retorikk og dårlige tone er et demokratisk problem, ikke minst fordi den harde tonen får unge stemmer til trekke seg fra debatten. Men det er når denne retorikken kommer fra høyresiden eller innvandringskritikere, og det er innvandringsliberale, identitetspolitiske eller angivelig antirasistiske unge stemmer som trekker seg. At en professor – som faktisk underviser elever i samme alder som skal bli dine barns fremtidige lærere – bevisst går inn for å få en 18 år gammel, samfunnsengasjert FpU-politiker og sentralstyremedlem i Skeiv Ungdom til å holde munn og trekke seg fra en debatt ved å skamme ham ut med bruk av familierelasjoner er visst ikke problematisk i det hele tatt.

Men en gratulasjon til den «antirasistiske» venstresiden, Utrop og Majoran Vivekananthan er på sin plass, dere må være fryktelig stolte av nivået på enkelte av deres støtter 🎉! Og aldri så galt; neste gang dere blir fremstilt som drittsekker på sosiale medier eller som eksistenser med en tvilsom dobbeltmoral selv av etablerte kommentatorer i tradisjonelle medier, trenger dere jo ikke å lure på hvorfor lenger.

Synes du de påstått anstendiges uanstendigheter fortjener svar på tiltale? Støtt gjerne Gjenstridig.no ved å like og dele artikkelen eller gi en skjerv til driften på nytt Vipps-nummer 918 18 142 eller Paypal.